Sony Playstation 5 ar putea avea un preţ de 470 de dolari conform unei noi scăpări

Cel mai nou zvon despre PlayStation 5 are de-a face din nou cu preţul său. Se pare că viitoarea consolă de la Sony va costa 470 de dolari cel puţin, acum că Bloomberg i-ar fi aflat costul de producţie. Sony ar cheltui în jur de 450 USD per unitate PS5, un salt însemnat de la cei 380 USD de la PS4.

Astfel, e posibil ca noua consolă să coste în jur de 470 de dolari pentru ca Sony să scoată ceva profit. Problema e că Sony încă negociază preţuri pentru DRAM şi memorie flash în cantităţi suficiente pentru producţia în masă. Pe lângă preţul asociat SSD-ului nou, se pare că şi sistemul de răcire va costa multişor. Sony şi-a dat seama de eroarea de la PS3, pe care l-a vândut de la 499.99 USD, pierzând războiul cu Xbox 360 în câteva teritorii.

PS4 a debutat la 399 USD, omorând generaţiile următoare de Xbox-uri. Despre Xbox Series X am auzit că ar costa 499 USD, deci Sony ar putea încerca să submineze oferta Microsoft cu un 470 USD sau să vândă în pierdere sau pe egal la 450 USD. Problema e că vorbim despre o consolă cu procesor Ryzen, output 8K, ray tracing, SSD, audio 7.1, drive Blu Ray, SSD şi alte nebunii. Sony ar putea totuşi să fie gata să îşi vândă PS5-ul în pierdere o perioadă, până se ieftinesc componentele.

În plus, va compensa din PS Plus, cu ai săi 38.8 milioane de abonaţi, dar şi din faptul că Sony ciuguleşte puţin din fiecare IAP din Fortnite. PS5 e aşteptat în magazine în perioada sărbătorilor de iarnă şi am putea avea un anunţ legat de debut şi preţ în primăvară. Între timp am aflat că Sony pregăteşte şi o nouă versiune PS VR, care va sosi după PS5.

via Business Insider

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.