Sky Children of Light ajunge în sfârşit pe Android

Unul dintre cele mai bune jocuri jucate de mine pe mobil este Sky: Children of Light. L-am încercat pe iOS toamna trecută şi a fost o experienţă spirituală. Este gratuit, vine de la creatorii lui Journey şi tocmai a ajuns pe Android, tot gratuit. Avem mai jos un gameplay cu impresii.

Mărturisesc că e unul dintre puţinele jocuri de pe mobil care m-au făcut să lăcrimez. E interesant pentru că nu e un “joc” propriu zis, nu are lupte, achievement-uri sau bătălii cu boşi. Este o “aventură socială”, în care apare o creatură angelică într-un tărâm misterios, care se intersectează cu alţi gameri, în încercarea de a aduna lumină de stele, a aprinde lumânări şi a afla povestea unor suflete pierdute. Vei zbura printre nori, pătrunde în peşteri întunecate şi experienţa trebuie neapărat savurată la căşti.

Ştiţi sunetele acelea de balene sau cele de frunze foşnind pe ploaie? Imaginaţi-vă ceva de gen, pe steroizi, cu ASMR. Puteţi explora 7 tărâmuri pe care sincer le asociez cu percepţia mea personală a vieţii de după moarte. Veţi putea socializa cu gameri atât prin animaţii, ţinându-vă de mână, dar şi prin chat. E ceva magic în faptul că poţi ajuta un străin să termine un quest. Personajele pot fi personalizate cu haine şi freze, pentru a le face mai deosebite.

Dacă apeşi pe personajul tău vei emite un sunet care atrage atenţia altor gameri şi dacă mai mulţi fac sunete, vor crea un fel de armonie muzicală. Cu atât de mulţi oameni în izolare, Sky te poate face să crezi din nou în bunătatea umană, în natura umană, socializarea fără interese ascunse şi puterea unei strângeri de mână, chiar şi virtuală. Dorinţa de contact cu oamenii e mai puternică decât oricând şi se simte în joc, intens. Puteţi descărca jocul pe Android de aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.