Plague Inc primeşte expansion-ul The Cure, care îţi permite să salvezi lumea de pandemie

Atunci când Plague Inc a început să se umple cu oameni care recreau Covid-19 în primele luni din 2020, toată lumea s-a scandalizat (a fost interzis in China). Acum vedem reversul medaliei şi anume o încercare de a vindeca o pandemie, odată cu actualizare The Cure.

Plague Inc se lansa în 2012 şi are ca scop inventarea unei boli care să devasteze Terra. Jocul este unul strategic şi trebuie să fentezi carantina, vaccinul şi tot soiul de măsuri anti pandemie. Primeşti puncte şi ajuţi virusul să treacă prin mutaţii. Acum trebuie să faci opusul şi trebuie să salvezi lumea de pandemie.

În mod inedit, Ndemic, creatorul jocului a lucrat cu experţi în pandemie şi virusuri. Aparent acesta e cel mai mare update de când a apărut jocul. Acum avem o simulare realistă a combaterii pandemiei, alocând resurse ţărilor de pe glob, făcând măştile obligatorii, declanşând lockdown-uri şi dezvoltând un vaccin.

Va trebui şi să alocăm echipe de cercetare diferitelor tari pentru a găsi pacientul zero. Trebuie să şi monitorizăm viteza cu care se răspândeşte patogenul şi să facem teste în masă. Avem şi contact tracing, graniţe închise şi alte măsuri dure. Trebuie să luăm şi măsuri în fiecare ţară încât populaţia să nu scape de sub control şi să păstrez susţinerea lor.

Experţi de la OMS au ajuta la dezvoltarea acestui update. Un bonus care vine cu această actualizare este faptul că jocul va rămâne gratuit până ce Covid-19 este eradicat. Asta pe iOS şi Android.

Sursa: Ndemic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.