Bucharest Gaming Week 2020 e în plină desfăşurare: conferinţe despre gaming, competiţii eSports şi surprize

Suntem în săptămâna de aur a gaming-ului românesc, odată cu debutul lui Bucharest Gaming Week 2020. Are loc între 16 şi 22 noiembrie, iar evenimentul central se ţine pe 21-22 noiembrie. În acest an din cauza pandemiei totul are loc online şi avem detalii despre evenimente mai jos.

Suntem la a patra ediţie de Bucharest Gaming Week, iar la ediţiile trecute am avut finale şi semifinale de eSports, CS şi DOTA dacă ţin bine minte şi anul trecut a fost un concurs EPIC de cosplay la Casa Poporului. Timp de o săptămână pasionaţii de jocuri pot participa la dezbateri despre bullying, cheating în jocuri, impactul jocurilor asupra tinerilor, discriminarea gameritelor, dar şi CÂT se joacă romanii de fapt. O altă temă importantă de discuţii este următoarea: ce reprezintă o relaţie sănătoasă între copii şi jocurile video şi care sunt paşii de urmat pentru ca femeile să aibă acces egal în afirmarea în această industrie.

Marţi de la ora 18:00 a avut loc un webinar intitulat “Franţa, patria gamerilor”, prezentat de către Institutul Francez din România. Acolo se discută despre evoluţia producţiei de jocuri din Franţa şi aflăm care e secretul, dar şi tips pentru cei care vor să se apuce de dezvoltare de jocuri în România.

La discuţie au luat parte specialisti din industria de gaming franceza: Laurent Michaud (director de dezvoltare Icônes Creative Schools network), Boris Bergerot (presedinte Stakrn group), Benjamin Rolland (CEO BiggerInside) si Willy Lafran (co–fondator Freya Games). Discutia a putut fi urmărită pe pagina de Facebook a Institutului Francez.

Azi, pe 19 noiembrie are loc o dezbatere importantă, “Utilizarea jocurilor video în România”. Are ca scop oferirea unui extra context cu privire la lansarea recentă a studiului despre relaţia romanilor cu jocurile video. Studiul a fost realizat de către RGDA şi arată că 7.9 milioane de romani joacă jocuri video pe telefoane, PC-uri, console sau tablete. Aflăm care sunt cele mai populare jocuri, platforme, de unde îşi cumpără romanii jocurile, dar şi unde şi ce se joacă.

La discuţie participa Matei Psatta, specialist social media şi cofondator al TPS Engage, Tudor Rohozneanu de la Vodafone România, Cosmin Baba, Creative director la V8 Interactive şi Ana-Maria Ghiurca, Online Marketing Manager al BCR. Discutia va fi moderată de Cătălin Butnariu, preşedinte RGDA şi se ţine de la ora 17:00 pe pagina de Facebook a RGDA şi Bucharest Gaming Week.

Tot joi, de la ora 18:00 Amber, cel mai mare studio dezvoltator de jocuri din România porneşte o dezbatere cu privire la rolul femeilor în industria de gaming şi cum se pot combate prejudecăţile. La panelul “Women în Gaming” sunt invitate Luiza Banyai, Head of People Operations la Amber, Baabuska aka Ioana Sima, creatoare de conţinut pe Twitch, Andreea Per, director executiv RGDA , Gabriela Gherman, Head of Business Intelligence la Amber, iar discuţia este moderată de Irina Simion, creatoare de conţinut de gaming.

Pe 20 noiembrie are loc panelul “Relaţia copiilor cu jocurile video”, condus de psihologul Yolanda Cretescu. Părinţii vor dezbate sincer ce înseamnă o relaţie sănătoasă între cei mici şi jocuri. Totul începe la ora 19:30 pe pagina Bucharest Gaming Week şi cea RGDA de pe Facebook.

Evenimentul central are loc în weekend şi acolo vă veţi putea conecta cu streameri din România, dar şi află care sunt cele mai noi proiecte de gaming şi jocuri indie locale. Vor avea loc şi competiţii eSports şi vor fi multe surprize. 3 scene sunt pregătite: Main Stage, Esports Stage şi New Games Stage.

Totul se ţine exclusiv online pe www.bucharestgamingweek.ro şi accesul este gratuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.