Electronic Arts cumpără Glu pentru 2.1 miliarde de dolari

Era o perioadă când Glu Mobile avea pâinea şi cuţitul pe piaţa mobile şi ţin minte şi acum că am jucat un titlu Robocop de la ei pe mobil care nu era chiar rău. Seria Contract Killer a avut mare succes, dar cândva în ultimii ani firma şi-a pierdut mojo-ul şi s-a plafonat. Acum aflăm că îi va cumpăra Electronics Arts la suma de 2.1 miliarde de dolari.

EA are ceva prezenţă în zona mobile, dacă mă gândesc numai la succesul jocurilor Sims şi Plants vs Zombies, dar Glu are de partea sa experienţă şi know how-ul, nu doar portări de francize. Odată cu achiziţia, EA primeşte 500 de dezvoltatori de jocuri în tabăra sa şi 800 de angajaţi noi. Glu Mobile se mută cu tot portofoliul său la EA, inclusiv celebrul Diner Dash, Disney’s Sorceror’s Arena, WWE Universe, TapSports Baseball ’20 şi viralul Kim Kardashian Hollywood, plus seria Deer Hunter.

EA afirma că vrea să crească în zona mobile, în categorii precum sport, RPG, lifestyle, casual şi midcore. Ştiu că avea deja în dezvoltare 6 proiecte de jocuri sportive pentru mobil. EA are 430 de milioane de jucători pentru creaţiile sale şi ale studiourilor conexe, dintre care peste 100 de milioane de gameri activi pe mobil. Tranzacţia se va încheia pe 30 iunie 2021, dacă acţionarii Glu îşi dau toţi votul de încredere.

via mysmartprice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.