Watch Dogs Legion Multiplayer: Primele Impresii (Beta)

Watch Dogs Legion, jocul lansat de Ubisoft anul trecut în Octombrie va primi pe 9 martie şi o componentă Multiplayer, care a fost anunţată iniţial undeva prin Noiembrie 2020. Aceasta a întârziat să apară deoarece developerii s-au concentrat întâi pe experienţa single player a jocului, că aceasta să fie cât mai curată şi lipsită de probleme. Actualizarea cu modul multiplayer va sosi pe 9 martie în mod gratuit. Pe viitor veţi mai primi şi un mod Invasion PVP, misiuni noi co-op şi personaje gratuite.

Despre ce este vorba?

Se pune încă accentul pe mecanica de bază a jocului, adică cea în care trebuie să recrutezi cetăţeni random, fiecare cu abilităţi unice care te vor ajuta să-ţi faci un squad de elită marca Dedsec. Ce trebuie să reţinem de la bun început este că recruţii din campania single player nu pot fi transferaţi în campania multiplayer.

Aşa că pentru o experienţă optimă, după ce aţi jucat misiunea de tutorial, v-aş recomanda să căutaţi prin oraş diverşi cetăţeni cu abilităţi cât mai interesante. Pe parcurs, veţi vedea că anumiţi recruţi vă pot face viaţa mult mai uşoară în misiunile ce urmează să le experimentaţi.

Acţiunea este de tip free roam/open world/multiplayer, iar jucătorii se pot asocia cu prietenii lor (până la 4 jucători) pentru a explora Londra şi a participa la diferite events. Puteţi participa la challenge-uri şi side activities. Sunt şi noi misiuni co-op, pentru 2 până la 4 jucători şi noi mecanici co-op.

Ce moduri de joc avem?

Avem la dispoziţie 4 moduri de joc cu care ne putem face de cap.

Open-world co-op

Esenţial pentru a îţi construi un squad cât mai solid. Din câte am înţeles, integrate în freeroam vom avea şi evenimente dinamice care vor oferi reward-uri interesante şi după cum implica şi titlul, acestea se vor schimba o dată la o anumită vreme.

2-4 players Co-Op Missions

Un playlist cu misiuni uşor de abordat şi distractive cu care vă recomand să vă începeţi experienţă în multiplayer. Acesta se remarcă prin introducerea de noi mecanici de joc special concepute pentru multiplayer.
De exemplu am fost plăcut suprins când în una din misiuni a trebuit să ne împărţim în echipe de câte doi ca să completăm obiectivul principal.

Tactical operations

Cel mai hardcore mod pe care îl veţi găsi în joc şi care va necesita o cooperare foarte strânsă între coechipieri pentru a finaliza aceste misiuni. Aveţi nevoie de cel puţin 3 persoane pentru a porni o astfel de misiune.
În timpul scurt pe care l-am avut cu acest mod, am realizat că şi echipa că înainte de a începe acest mod, este esenţial în primul rând să începem cu ceva mai uşor şi că înainte de a-l aborda, aveţi nevoie toţi de nişte recruţi bine puşi la punct.

Clar nu este un mod cu care să vă începeţi experienta multiplayer în Watch Dogs Legion, dar unul care vă va satisface mai târziu datorită nivelului ridicat de dificultate.

Spiderbot Arena

Probabil cel mai distractiv mod, unde chiar dacă eşti într-un squad, nu veţi lupta împreună ci veţi fi unul împotriva celuilalt. Pe scurt este un deathmatch rapid şi distractive pe câteva hărţi mici unde vă veţi lupta cu acei roboţei păianjen. Ce face acest mod interesant este faptul că armele sunt randomized pe harta şi că dacă faceţi killstreak, veţi putea active abilităţi speciale. O mecanică ce-mi aduce aminte de Call of Duty.

Concluzie

Pe final vă pot spune că multiplayer-ul este chiar solid şi distractiv şi că merită încercat, având un potenţial mare pentru o experienţă distractive după o zi grea de muncă sau care să îţi ia atenţia de la problemele de zi cu zi cu care ne confruntăm în aceste vremuri incerte.

De precizat este că dacă nu aveţi neapărat cunoscuţi cu care să jucaţi, puteţi oricând să începeţi o sesiune cu personae random. Cine ştie, poate vă veţi găsi următorul prieten în Watch Dogs Legion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.