Electronic Arts şi Codemasters fuzionează, creând un lider în categoria jocurilor de curse

Electronic Arts a anunţat finalizarea achiziţiei Codemasters, dând naştere unui lider în categoria jocurilor de curse. Asocierea celor două companii marchează o nouă eră în categoria jocurilor video de curse, permiţând o creştere accelerată pentru unele dintre cele mai populare titluri din lume. Avem detalii mai jos.

Odată cu această fuziune, vor fi revitalizate şi duse la un nou nivel titluri precum Formula 1, NFS, DIRT, DiRT Rally/WRC, GRID, Project CARS şi Real Racing. Cu un portofoliu apreciat de critici şi fani, Electronic Arts şi Codemasters sunt pregătite să ofere fanilor conţinut nou şi interesant într-un rit constant. Finalizarea achiziţiei Codemasters de către Electronic Arts s-a făcut la 8.37 dolari per acţiune, la o valoare totală de 1.2 miliarde de dolari.

Francizele Formula 1 şi DIRT ajung lângă Need for Speed şi hitul de mobile Real Racing.

„Acesta este începutul unei noi ere incitante pentru jocurile de curse, întrucât reunim echipele talentate de la Electronic Arts și Codemasters”, a declarat Andrew Wilson, CEO, Electronic Arts. „Fanii curselor devin mai mulți pe zi ce trece în întreaga lume, iar împreună, francizele din portofoliul nostru ne vor permite să creăm noi experiențe de joc inovatoare și să atragem și mai mulți jucători pasionați de mașini și sporturi cu motor. Echipele noastre vor fi o forță globală a jocurilor video de curse și abia așteptăm să ne apucăm de treabă.”

„Această zi este un moment important în istoria Codemasters, dar și pentru angajații și jucătorii noștri“, a declarat Frank Sagnier, CEO, Codemasters.

„Parteneriatul cu EA ne va permite să ducem francizele noastre pe noi culmi și să ajungem la un public global mult mai numeros, prin rețeaua lor de jucători. Împreună putem redefini peisajul jocurilor de curse pentru a crea experiențe și mai convingătoare pentru fanii de curse din întreaga lume.”

Fuziunea deschide noi oportunităţi de creştere pentru francizele Codemasters prin accesul la reţeaua Electronic Arts, de peste 430 de milioane de jucători. În plus exista şi servicii de top de abonare la multiple platforme. EA aduce şi capacităţi de deep data şi analiza echipelor Codemasters, oferind informaţii valoroase despre publicul lor pentru a accelera performanta francizelor. În plus, Codemasters are acces şi la resurseled de marketing de la EA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.