Valorant vine pe mobil, implineste un an de la lansare

Valorant, unul dintre puţinele shootere competitive noi care au avut succes şi descris de mulţi drept “CS meets Overwatch” e gata să ajungă pe mobil. Confirmarea vine chiar de la creatorul său, Riot Games, companie pe care o ştim pentru League of Legends.

Având în vedere cât de greu progresează portarea lui Apex Legends pe mobil, zic să nu ne bucurăm prea tare. Pe de altă parte am aflat recent că The Division vine pe mobil, deci lucrurile vor fi cât se poate de interesante pe piaţa shooterelor în perioada următoare. Valorant este la bază un joc gratuit, un FPS tactic, disponibil doar pe PC, nu şi pe console. Are mecanici de bază inspirate de Counter Strike: Global Offensive, dar adăugă personaje cu abilităţi speciale în stil Overwatch.

Jocul a debutat pe 2 iunie 2020, deci la fix un an distanta vine acest anunt. Este bazat pe Unreal Engine 4 şi e axat pe multiplayer. E un pic mai cartoonish decât majoritatea FPS-urilor de pe piaţă, dar nu alunecă chiar spre anime precum Overwatch. Valorant a atras ceva lume prin faptul că pune mare accent pe reflexe şi ţintire, ceea ce mă face să mă întreb cum va fi asta translatat pe mobil. Jocul primea Deathmatch pe 5 august 2020, cu 14 gameri care intră într-un meci de 9 minute free for all.

Modul Escalation e cel mai nou, lansat în februarie 2021 şi aduce cu Gungame. Valorant a atins 14 milioane de jucători activi la un an după debut şi 500 de milioane de meciuri au fost jucate până acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.