Horizon: Forbidden West şi Teleenciclopedia se întâlnesc într-un proiect minunat
PlayStation România continuă cu proiectele inedite şi după ce a adus împreună folclorul cu Last of Us, acum combină nostalgia cu noul Horizon: Forbidden West. Jocul care a sosit în februarie pe PS4 şi PS5 primeşte o ediţie specială de Teleenciclopedia, ca pe vremuri la TVR. Avem detalii mai jos.
Pe 30 martie a debutat primul episod dintr-o serie de 4, sub numele de “Teleeciclopedia Horizon”. Serialul este dedicat universului unic al jocului exclusiv PlayStation Horizon Forbidden West. Producția este un concept local original, care aduce împreună cea mai cunoscută și prestigioasă emisiune românească de documentare, Teleenciclopedia, difuzată de Televiziunea Română de aproape 60 de ani, și lumea spectaculoasă Horizon Forbidden West, unul dintre cele mai îndrăgite titluri exclusive lansate de PlayStation.
Proiectul își propune să ducă povestea jocului dincolo de lumea gamingului, printr-o abordare relevantă din punct de vedere local și cultural, care să le ofere atât pasionaților de jocuri video, dar și celor care au urmărit cu pasiune Teleenciclopedia de-a lungul anilor, ocazia de a face o incursiune plină de culoare într-o lume virtuală inedită, o aventură în care pot afla mai multe detalii despre flora, fauna și personajele din Horizon Forbidden West.
Documentarul a fost conceput sub formă a patru episoade, fiecare dintre ele dedicat unui aspect specific ce caracterizează lumea Horizon Forbidden West. Astfel, primul episod se va concentra pe prezentarea generală a universului jocului, cel de-al doilea este consacrat naturii luxuriante din îndepărtatul Forbidden West, al treilea episod pune în perspectivă mașinăriile inedite – sau „animalele” – care populează această lume virtuală, iar cel de-al patrulea vorbește despre triburile pe care le întâlnește Aloy în călătoria sa prin „Vestul Interzis”.
Jocul oferă zeci de ore de gameplay şi spunea povestea lui Aloy, care se duce în Vestul Sălbatic pentru a opri ameninţarea lui Hades, care pare a fi revenit… sau să fie altcineva în spatele “corupţiei” mediului?