Samsung anunta Gear VR, headset pentru realitate virtuala, care opereaza pe baza de Galaxy Note 4

La Berlin are loc in aceste zile IFA 2014, show la care gamerii nu au fost uitati, Samsung lansand ceea ce pentru multi poate fi viitorul gamingului portabil. E vorba despre Samsung Gear VR, un headset pentru realitate virtuala, care are la baza un Galaxy Note 4 si el lansat astazi.

samsung gear vr oculus realitate virtuala

Samsung Galaxy Note 4 se introduce in zona frontala a acestui aparat VR si actioneaza drept “creierul” sau. El va folosi si senzorii speciali pentru detectarea miscarilor capului utilizatorului. Headsetul include lentile duale si produce efecte 3D, oferind si o grafica HD si vedere la 360 de grade. Samsung a afirmat ca gadgetul sau va fi lansat in aceasta toamna, dar nu a mentionat vreun pret.

Pentru a naviga in jocuri va fi nevoie de miscari ale capului, dar si de un trackpad si un buton Back in partea dreapta a headsetului. Gear VR e compatibil si cu controller de gaming Bluetooth si Samsung a promis si un magazin de continuturi, filme si jocuri pentru acest device. Cei de la Oculus au colaborat cu Samsung la dezvoltarea acestui accesoriu. John Carmack a colaborat cu cei de la Oculus pentru dezvoltarea acestui produs si a lucrat cu SDK-ul mobil Oculus, incercand si sa optimizeze Android si driverele de GPU la experienta.

oculus cinema

oculus home

Via oculusvr.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.