Lansare Far Cry 4 in Romania: galerie foto si video (Media Galaxy Orhideea)

Pe 18 noiembrie la ora 18:00 am fost prezenti la debutul mult asteptatului Far Cry 4 in Romania, organizat la Media Galaxy Orhideea. Peste 100 de gameri au fost prezenti, pentru a intampina ceea ce se anunta a fi un candidat foarte serios la titlul de “Jocul Anului 2014”. Titlul e disponibil pe PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 si Xbox One. A existat si o tombola la eveniment, care a inclus ca premii jocuri Far Cry 4 pentru Xbox si PlayStation, plus marele premiu un PS4.

lansare romania Far Cry 4 (44)

Aflati ca versiunea de PS4 a acestui joc costa 250 lei la Media Galaxy si acelasi pret e practicat si pentru varianta de Xbox One. La eveniment au existat si cateva console pe care cei prezenti au incercat noul titlu, dar mai toti s-au oprit imedia dupa prologue dintr-un motiv sau altul. Cu aceasta ocazie am putut vedea titlul si pe altceva decat televizorul personal, el ruland pe smart TV-uri high end cu un frame rate de invidiat. Am remarcat si ca noul Far Cry are un learning curve destul de mic si toata lumea s-a adaptat imediat la control si actiune.

Jocul Far Cry 4 ruleaza pe acelasi engine ca si Far Cry 3, Dunia Engine 2, dar acum cu cateva modificari aplicate. Titlul se petrece in Kyrat, o tara fictiva plasata undeva in zona Nepalului si condusa de despotul Pagan Min. Protagonistul povestii este Ajay Ghale, care a sosit in acest taram pentru a imprastia cenusa mamei sale, care avusese o relatie cu despotul local, Pagan Min. Acesta isi face aparitia la intrarea in tara a lui Ajay si il rapeste pentru a se… distra impreuna.

lansare romania Far Cry 4 (50)

Far Cry 4 este ca si predecesorul sau un FPS open world, cu un univers fascinant de explorat. Avem cufere pline de comori, leoparzi gata sa ne sara la gat si elefanti folositi ca modalitate de asediu. Totul se petrece la multe mii de metri altitudine, intr-o zona complet muntoasa, rece, dar nu chiar stearpa. In continuare intrarea in raza vizuala a inamicilor e semnalata cu triunghiuri albe si mi se pare ca armele trag acum ceva mai precis. Veti putea sa jupuiti animalele gasite sau vanate, pentru a fabrica diferite obiecte si de aceasta data trebuie sa va asteptati la un peisaj de iarna, avalanse si multe conifere, dupa insula tropicala din Far Cry 3.

lansare romania Far Cry 4 (36)

Asta insemna si multi munti de urcat, multe cordeline, parapante si cazaturi. Am remarcat un lucru interesant la acest eveniment: media de varsta era clar mai ridicata decat la debutul lui Assassin’s Creed Unity, semn ca cei mici stiu ca acest titlu e cam prea matur pentru ei, sau poate ca parintii lor stiu asta. Am avut si un semi cosplayer cu freza in genul lui Pagan Min, desi acest gen de freza o cam vedem pe toate strazile, mai ales de cand o poarta si fotbalistul brazilian Neymar. In fine, am inceput deja sa ne scufundam in universul din Kyrat si revenim foarte curand cu o recenzie detaliata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.