Probabil cel mai surprinzător anunţ de ieri de la WWDC 2017 a fost cel al jocului Monument Valley 2, care a părut să apară de nicăieri. Titlul a ajuns imediat în App Store, unde costă 24 de lei. Vine după un mega hit multi premiat, pe care îl juca inclusiv Kevin Spacey în House of Cards.

Au trecut 3 ani de când a debutat primul Monument Valley, uimind pe toată lumea cu atmosfera sa visătoare şi cu stilul vizual în stil MC Escher. Primul joc a avut parte de 30 de milioane de downloaduri. E interesant că producătorul Ustwo declarase public că nu are de gând să realizeze un sequel. Între timp oferiseră o actualizarea numită “Forgotten Stories” pentru primul joc şi intraseră în zona VR cu titlul “Land’s End”.

Monument Valley păstrează ideea unor medii labirintice, cu secţiuni care se pot roti, întoarce şi realinia pentru a descoperi noi drumuri de urmat. Primim noi personaje de această dată, precum o mamă numită Ro, pe care o controlăm împreună cu fiica sa. Clădirile au o arhitectură fantastică şi imposibilă şi peisajul trebuie manipulat pentru a ajunge spre finalul nivelului.

Sunt şi mecanici noi, precum portaluri care ne transportă dintr-o zonă în alta sau copaci care cresc doar în bătaia soarelui. Parcă se apropie mai mult de Lara Croft GO decât de primul Monument Valley. Spre final va deveni un soi de Link Twin, pentru ca om putea controla ambele personaje simultan. De această dată şi povestea e spusă într-un mod mai amplu.

Totul se bazează pe interacţiunea dintre părinte şi copil, inspirată de faptul că o parte din membrii echipei producătoare au devenit părinţi. Fiţi siguri că revenim cu review cât de curând.

Monument Valley 2 anunţat în mod surprinzător la WWDC 2017; Costă 24 de lei şi aduce noi labirinturi superbe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.