În ziua de azi mania 8 bit a cuprins mai degrabă jocurile arcade simpluţe, unele pur şi simplu aruncând grafică pixelata spre noi şi atât. Stranger Things: The Game suplimentează grafică 8 bit cu o poveste bunicică, inspirată evident din serialul Netflix. Am testat acest joc şi aveţi mai jos un preview video.

Titlul a debutat la început de lună şi precede debutul sezonului 2 al serialului Stranger Things. Avem de-a face cu un action/adventure gratuit in Play Store şi App Store şi aducând înapoi atmosfera şi gameplayul jocurilor de pe GameBoy de la început de ani 90. E genul de joc ca Indiana Jones cel de pe dischetă, dacă mai ţineţi minte. Controlul e super simplu, pe bază de ţap pe o zonă a ecranului pentru a muta personajul acolo şi ţap pe un inamic pentru a îl pocni sau trage cu praştia în el.

Vom controla agentul Hooper, dar şi pe Lucas, a cărui praştie e aur curat pentru a trage la manetele la care nu ajungem. Şi nu e totul doar o colecţie de puzzle-uri brainless! Nu, vom alerga de colo-colo adunând indicii şi obiecte, neputând accesa anumite zone fără un item şi făcând comisioane pentru diferite personaje într-un orăşel atât de mare încât eu zic că scoatem lejer 10 ore de gameplay din el.

Avem şi boss battles şi în general nivelul de dificultate a fost mic în prima oră de joc, cât am probat eu până acum. Totul curge, e fluid, gameplayul e bine închegat, dar sunt şi porţiuni lungi în care ai de mers o grămadă, fără vreo ţintă anume. Spre exemplu mi se pare o prostie ca după ce ai terminat cu toate capcanele şi puzzle-urile dintr-o clădire trebuie să treci iar prin aceleaşi camere ca să ieşi pe unde ai intrat, în loc să se facă automat ieşirea cu o animaţie ceva…

Soundtrackul 8 bit e pe măsură graficii şi trezeşte o nostalgie puternică în mine. E nevoie şi de un pic de background, pentru că altfel te simţi direct aruncat într-o acţiune din care nu înţelegi nimic. Practic e vorba de nişte puştani de şcoala generală, care dau peste un experiment ce a deschis o poartă spre un univers alternativ. Avem şi experimente pe copii, o fată fascinantă numită Eleven şi creaturi gen Silent Hill.

Un joc pe care vi-l recomand, dar recomand şi să vă inahamati la el pe termen lung, nu doar o sesiune de 20 de minute.

Stranger Things: the Game Preview (iOS): joc 8 bit old school că în vremea dischetelor bune (Video)

One thought on “Stranger Things: the Game Preview (iOS): joc 8 bit old school că în vremea dischetelor bune (Video)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.