27 octombrie a fost zi mare pentru gaming, debutând în aceeaşi zi atât noul joc Assassin’s Creed, cât şi Wolfenstein II. Totuşi doar Assassin’s Creed Origins a primit un eveniment de lansare în România, la Media Galaxy Park Lake din Bucureşti. Am fost pe acolo pentru a cumpăra jocul şi a testa atmosfera, dar şi a vedea ce zice publicul despre joc.

În primul rând aflaţi că titlul costă 269 lei pe PS4 şi aceeaşi sumă pe Xbox One. Varianta Deluxe costa cu 10 lei mai mult şi oferă extra misiuni, coloana sonoră şi extra hărţi, iar versiunea Gold costă 379 lei şi aduce şi un Season Pass la pachet. Evenimentul de la Park Lake a adunat vreo 200 de persoane aproximativ, iar media de vârsta a fost net mai mică decât la alte lansări la care am fost, semn că juniorii sunt pasionaţi de mici de aventurile asasinilor de la Ubisoft.

Au fost şi concursuri cu premii sub formă de hanorace, statuete cu asasini, tricouri, postere şi cred că s-au dat şi jocuri, probabil epuizate până să ajung eu (am întârziat o ora). Am avut şi cosplayeri, ba chiar am înţeles că ar fi o “frăţie” de oameni pasionaţi de Assassin’s Creed, care se îmbraca în personaje celebre din serie la ocazii de gen. Bravo lor şi îmi place să văd oameni cu hobby-uri cool.

Jocul în sine pare menit a fi jucat pe un televizor high end. Serios vorbesc am văzut Origins jucat pe nişte televizoare Full HD la eveniment şi apoi pe un televizor 4K HDR şi diferenţa era de la cer la pământ. Se vedea în special la vegetaţie şi la hainele personajelor. Cumva parcă şi contrastul era net superior pe televizorul acela Bravia 4K.

Assassin’s Creed Origins este la bază un joc action-adventure cu elemente de stealth, jucat din perspectiva third person. Avem un univers open world mai mare acum, explorat cu acel vultur şi o multile de skilluri de deblocat. Putem călări un cal sau o cămilă, naviga în bărci şi deblocă arme şi echipament. S-au schimbat mecanicile luptelor, de la “paired animation” la un sistem “hit box”, care atunci când mânuim o armă loveşte tot ce se afla în raza de acţiune.

Inamicii sunt răniţi la nivel de părţile ale corpului şi puteţi chiar să îi rataţi. Există şi un sistem de lupte în arene, lupte consecutive cu boss fight la final. Aventura ne duce în Egiptul Antic, pe vremea lui Ptolemeu şi jucăm cu asasinul Bayek. Ne întâlnim şi cu romanii sub comanda lui Iulius Cezar. Fiţi siguri că revenim cu review pentur acest joc pare a fi o revenire la formă bună pentru Ubisoft.

Galerie Foto Eveniment:

Cum a fost la lansarea lui Assassin’s Creed Origins în România, de la Media Galaxy Park Lake (Galerie Foto)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.