Knowledge is Power Review: Make Trivia Great Again

Nu sunt eu mare fan trivia, dar Knowledge is Power a reuşit să mă convingă că e loc şi de aşa ceva în viaţa mea. Totul pentru că e foarte, foarte distractiv şi pentru că nu e doar concurs de cultura generală pur, avem şi ceva şicane. Se joacă pe PS4, a ajuns să coste în jur de 50 de lei acum în perioada reducerilor Days of Play şi îl disecam mai jos.

Jocul se controlează folosind telefoane mobile sau tablete conectate la PS4 via PlayLink. Trebuie doar să descărcaţi aplicaţia gratuită din Play Store sau App Store. Acesta nu e joc de jucat singur şi nici măcar de jucat în 2. De la 3-4 în sus începe distracţia.

Conceptul e simplu: vi se pune o serie de 11 întrebări cu 4 variante de răspuns şi trebuie să o alegeţi pe cea corectă. Înainte de fiecare întrebare alegeţi nişte uşi pe care stau scrise subiectele. Sună familiar? Da, pentru că e în stil de game show american, ca Jeoparty sau Family Feud. E interesant că există un algoritm sau AI aici care vede pe ce domeniu mergi şi îl extinde pe parcursul întregii întreceri. Acele uşi sunt alese fie prin vot (majoritatea decide) sau prin tragere la sorţi dacă sunt 3 oameni care preferă 3 uşi diferite.

Ai pornit la drum cu muzică, rămâi la întrebări legate de artişti muzicali, de muzică în general şi epoci ale acesteia. Ai pornit pe istorie, vei avea parte de bătălii, regi, imperii şi alte lucruri similare. Cu toate acestea aş zice că întrebările legate de actori şi filme au cam dominat cele 5-6 sesiuni încercate de mine. Odată la câteva runde aveţi şi câteva runde fulger, în care trebuie să potriviţi actorii cu rolurile, muzicienii cu formaţiile sau să puneţi un personaj în categoria erou sau villain, toate cu drag and drop sau swipe pe ecranul telefonului.

Am uitat să vă zic că selecţia de răspuns se face contra timp, iar cine apasa primul pe răspunsul corect câştigă. Dar staţi ca mai e ceva. Ceilalţi jucători vă pot sabota, cu Gloop verde care acoperă răspunsurile, cu un powerup cu gheaţă care le îngheaţă şi trebuie spart apăsând că maniacul pe ecran sau Nibbles, care mănâncă litere din răspuns. Cele mai enervante sunt bombiţele, care fac ecranul să îngheţe şi să aibă un flash alb, dacă le apăsaţi din greşeală.

Uneori veţi da cu toate aceste powerupuri în rivali în acelaşi timp. Alianţe se pot forma şi să vorbeşti cu verişorul să dea în Mariusică sau cu Gigi şi Anna să dea în Toni pentru a o sabota, dacă are prea multe puncte. Sau puteţi aplica un multiplier de puncte pentru toată lumea. Fiecare dintre jucători îşi alege un avatar haios, precum un extraterestru albastru cu cap de gelatină sau un nene într-un costum de hotdog.

Toate sunt personalizate cu faţa voastră, folosind camera frontală a telefonului sau tabletei. La final urmează o rundă pe bază de piramidă şi toate punctele strânse de voi până atunci înseamnă trepte mai sus pe piramidă. Cine sare în vârful piramidei câştigă, după o serie de întrebări fulger. Jocul este colorat, plin de animaţii drăguţe, gândiţi-vă la ceva de genul ce ar visa un Rayman Raving Rabbit noaptea.

Există totuşi o oarecare clasă şi elegantă aici, mai ales la nivelul acelui prezentator virtual şi al încadrării răspunsurilor. E un party game genial, cu atât mai atractiv la preţul actual redus şi vă poate uni întreaga familie în jurul televizorului şi consolei PS4 pentru a se distra, a învăţa ceva şi a râde cu lacrimi. E pe bază de reflexe uneori, dar şi de cultură generală şi ceva viclenie inter familială şi între prieteni.

Nota [usr=8.7] de la noi. Se poate cumpăra de aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.