Cu câteva luni în urmă Cuphead apărea printr-o greşeală în App Store, dar se dovedea a nu fi o versiune oficială. Încă de atunci toată lumea aşteaptă ca legendarul platformer să ajungă pe mobile. Cum nu s-a întâmplat asta, ne consolăm cu clone, cum este cazul lui Bendy in Nightmare Run, care tocmai a debutat.

Da, ştiu că e doar un endless runner şi nu un platformer, dar stilul vizual şi abordarea amintesc de Cuphead. E la fel de derivativ ca a spune că Alto’s Odyssey seamănă cu Monument Valley. E pe acolo, dar nu prea… Foloseşte animaţii în stilul anilor ’20, de pe vremea lui Mickey şi Steamboat Willie şi gameplayul se bazează pe swipe pentru a evita nişte creaturi foarte puternice. Practic nu ai minioni, ci doar boşi de nivel.

Pentru cei care vor să ţipe “clona, clona!” trebuie spus că dezvoltatorul lui Bendy are un joc pe Steam care seamănă cu Cuphead, dar a fost lansat înaintea sa. În Bendy în Nightmare Run veţi face swipe pentru a schimba benzile (3 la număr) şi swipe în sus pentru a sări. Există şi un double jump. Veţi aduna tot mai multe conserve şi chiar arme pentru a lovi bossul care vă fugăreşte.

Acele conserve sunt currency-ul jocului, care deblochează noi niveluri, costume şi arme. Avem şi powerupuri, care diversifica putin gameplayul. Personal urăsc endless runnerele în care personajele aleargă spre mine, adică în josul ecranului. Le prefer pe cele în care aleargă în sus. Sunt şi veşti bune, precum faptul că jocul este gratuit in Play store şi App Store, dar există IAP-uri cu preţuri de zeci de dolari.

Nivelurile noi, costume şi armele nu sunt cu plată totuşi. Drăguţă şi muzica de fundal apropo. Jocul se afla în App Store şi Google Play Store.

via Droidgamers

Cuphead pe mobil? Pe aproape: Bendy in Nightmare Run imită platformerul hit

One thought on “Cuphead pe mobil? Pe aproape: Bendy in Nightmare Run imită platformerul hit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.