Ingress primeşte un nou suflu de la Niantic, creatorul Pokemon Go

Înainte să îl avem pe Pokemon Go îl aveam pe Ingress, tot un joc bazat pe realitate augmentată şi pe terminale mobile. Acum Niantic a revenit cu o variantă reinventata de Ingress, cunoscută ca Ingress Prime şi care este disponibilă acum pe iOS şi Android.

Niantic este un startup apărut sub umbrela Google şi axat pe jocuri AR, iar Ingress a primit ceva aprecieri la debut. Sosea în 2012 şi era un fel de vânătoare de comori şi serie de questuri realizate pe bază de realitate augmentată. Odată cu apariţia lui Pokemon GO şi a multiple clone, Ingress începea să aibă tot mai puţini jucători. Acum cu titlul Pokemon scăzând în poularitate e rândul lui Ingress să preia cârma.

Ingress Prime este disponibil gratuit pe iOS şi Android şi aduce o nouă poveste în universul Ingress. Începem prin a alege o facţiune, dintre Resistance şi Enlightened. Scopul este de a vă mişca în mediul din jur şi a prelua controlul unor portaluri care sunt amplasate în locuri cu însemnătate culturală pe glob. E vorba despre monumente, puncte de reper şi parcuri.

Odată la câteva luni una dintre facţiuni este declarată câştigătoare, în funcţie de câte portaluri au capturat jucătorii. Povestea jocului se va schimba în timp real odată cu aceste victorii. Cine leagă 3 portaluri între ele va captura tot spaţiul dintre ele pentru echipa sa. E un fel de capture the flag la nivel global, cu o poveste cu iz SF şi Young Adult peste.

Ingress Prime vine cu un look proaspăt, bazat pe Unity şi cu o interfaţă ceva mai aerisita. Au fost adăugate gesturi şi shortcuturi noi, care va ajuta să administraţi mai bine lista de obiecte pe care le posedaţi. Noua hartă permite o navigare ai uşoară prin pan şi zoom cu o singură mână sau chiar cu un deget.

Progresul vostru din Ingress va fi păstrat.

via Phone Arena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.