Legendarul joc Lemmings vine gratuit pe iOS şi Android

Mai ţineţi minte Lemmings? E atât de vechi că îl jucam în şcoala generală la ora de informatică… pe computere 486, poate chiar şi mai vechi. Ei bine, celebrul platformer în care ghidai lemingi spre moarte sau salvare a revenit în 2018, de această dată pe mobil. E disponibil gratuit pe iOS şi Android şi avem detalii mai jos.

Lansat de Sony Interactive Entertainment şi Sad Puppy Limited, jocul are din start un mare neajuns: vine cu un sistem de energie care îţi limitează gameplayul. Din ce am înţeles trebuie să plăteşti câţiva dolari când rămâi fără energie sau să aştepţi câteva ore până se reface, ceea ce nu e OK. Asta mai ales că titlul e pentru copii şi vor fi tentaţi să fure cardul de la cei mari.

Din ce văd titlul se joacă doar în Portrait şi implică ghidarea de lemingsi spre portaluri care îi salvează. Idealul e să pierdeţi cât mai puţini, dacă se poate zero pe drum. Gândiţi-vă la Abe’s Oddysee, dar într-o variantă ultra light. Trebuie să îi punem pe micuţi să sape, să se paraşuteze şi să declanşeze o sumedenie de mecanisme şi capcane care îi pot decapita chiar.

Majoritatea capcanelor şi itemurilor îmi amintesc de jocul Worms, apropo. Aici facem doar tap-uri şi putem da şi timpul înainte pentru a grăbi acţiunea. Pe măsură ce progresăm vom debloca noi triburi de Lemmings cu hăinuţe haioase. Jucăm pe gheaţă, pe nisip, în dungeon-uri şi pe verdeaţă. Mi se pare şi că nivelele sunt ceva mai mini, compacte decât în titlul de pe PC.

Aparent acest Lemmings are mai multe stagii decât orice alt predecesor şi ele sunt generate procedural. Jocul se poate descărca din Play Store sau App Store gratuit.

via Android Police

One Reply to “Legendarul joc Lemmings vine gratuit pe iOS şi Android”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.