League of Legends vine pe mobil, dezvoltat de Tencent

Unul dintre cele mai populare jocuri din lume pe PC, League of Legends e gata să ajungă pe mobil. Se pare că Tencent se va ocupa şi de această portare, după cea a lui PUBG şi Call of Duty. În acest moment există aproape 120 de milioane de jucători de LoL şi competiţii internaţionale cu premii de milioane de dolari.

E greu de crezut că acest fenomen are doar 10 ani vechime, sosind în 2009 de sub aripa Riot Games. Tencent deţine 100% din acţiunile Riot Games din 2015, deci mutarea era logică spre zona mobile. Trebuie spus şi că versiunea de mobil nu va fi 1 la 1 cu cea de pe PC. Sursele afirmă că vom vedea un design familiar, noi personaje şi un control mai simplu.

Jocul nu va fi gata în 2019 totuşi. Există deja o tentativă de adaptare LoL pentru mobil, numită Wangzhe Rongyao, care se poate juca în China. Este unul dintre titlurile cu cele mai mari încasări din China, cu aproape 130 de milioane de jucători. Numele său înseamnă “Honor Kings” şi a servit ca punct de pornire pentru Arena of Valor, un alt hit Tencent.

League of Legends a început să scadă în ultimii ani, din cauza popularităţii crescânde a lui Fortnite şi Overwatch în zona eSports. Tencent ar putea revitaliza fenomenul totuşi cu portarea de pe mobil. Rămâne de văzut şi dacă există cross platform play sau nu.

Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu League of Legends, jocul este unul freemium, inspirat de modul Warcraft III The Frozen Throne, Defense of the Acients. Veţi controla un champion şi vă veţi lupta cu o echipă de alte personaje unice, controlate de gameri sau AI. Ideea este de a distruge un “Nexus” al echipei rivale, cam ca în orice MOBA clasic.

via XDA Developers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.