De nicăieri Sony a decis să confirme că pregăteşte un PlayStation 5 pentru anul 2020. Au confirmat atât numele consolei, cât şi data de lansare – perioada sărbătorilor de iarnă din anul viitor. Avem şi alte detalii mai jos.

La ultima verificare consola sosea cândva la final de an 2020, cu un preţ exorbitant, conform unei scăpări. Ar fi aproape de 4000 de lei, dar am văzut şi speculaţii legate de 3000 de lei. Poate că avem variante normale, Slim şi Pro pentru că toată lumea să se bucure de device. PlayStation 5 ar trebui să aibă un procesor AMD Ryzen la interior şi GPU bazat pe tehnologie Navi, cu ray tracing.

Singura nouatate confirmată de Sony este că vom primi un controller regândit, care va folosi feedback haptic în locul tehnologiei “rumble” utilizată acum. Asta înseamnă că va creşte numărul de motoraşe integrate şi vibraţiile vor fi mai variate. Vom resimţi feedback-ul pietrişului când frânam într-un joc de rally, dar şi duritatea unui impact.

Butoanele trăgaci L2 şi R2 vor avea tehnologie adaptivă, cu rezistenţa programabilă. Ce înseamnă asta? Că simţi încordarea arcului cu săgeţi când tragi cu el. Asta îmi sună clar a Horizon Zero Dawn 2. Mai aflăm şi că PS5 va suporta jocuri de PS4 fără probleme şi contrar speculaţiilor, nu va scăpa de drive-ul Blu-Ray. Va mai oferi şi acustica 3D, un SSD generos şi extra conectori.

Revenind la controller, el va avea port USB-C. Interfaţa va fi complet regândita pe această consola, cu mare accent pe socializare. PlayStation va suporta grafică 4K la 120 Hz şi chiar şi grafică 8K, fiind cu adevărat future proof. Cum se întâmplă de obicei, “sărbători 2020” înseamnă mai degrabă primăvara 2021 pentru România…

Sursa foto

Sursa: Wired

PlayStation 5 are dată de lansare, numele confirmat şi detalii despre controller haptic

One thought on “PlayStation 5 are dată de lansare, numele confirmat şi detalii despre controller haptic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.