Xbox Series X primeşte un preţ şi o dată de lansare

Xbox Series X a fost anunţat oficial cu două săptămâni în urmă, în cadrul The Game Awards, iar noua consolă Microsoft e clar gândită să se dueleze cu PlayStation 5. În ultima săptămână au început să apară şi zvonuri despre perioada în care ar putea debuta, dar şi primul său preţ.

Cunoscută sub numele de Project Scarlett o perioadă, consola cea nouă ar fi primit acum un preţ de 499 de dolari de la zvonaci. Aparent aceeaşi sumă se aplică şi pentru PlayStation 5, iar mai nou circulă şi data de lansare de 22 noiembrie. Ar fi mai devreme decât PS5, care e aşteptat să debuteze în perioada sărbătorilor de iarnă de la anul. Există o posibilitate ca Microsoft să vândă noul Xbox în pierdere în prima fază, cum a făcut şi cu primul său Xbox din istorie.

Undeva la jumătatea ciclului său de viaţă ar trebui să vedem şi un echivalent pentru Xbox One X şi PlayStation 5 Pro. Specificaţiile lui Xbox Series X, cele cunoscute până acum includ un procesor AMD Ryzen Zen 2, GPU AMD Navi (12 TFLOPs), SDRAM GDDR6 şi un SSD NVMe. Nu ştim capacitatea acestora două din urmă, dar aş paria pe 24 GB la RAM şi 1 TB la SSD. Rezoluţia maximă suportată va fi 8K, iar refresh rate-ul maxim va fi 120 Hz.

Rămâne de văzut şi cum va afecta disputa lui Donald Trump cu China preţul consolei, aceasta fiind produsă evident în China. Microsoft a pierdut bătălia ultimei generaţii de console, Sony vânzând 100 de milioane de console PS4. A venit tare şi Nintendo Switch cu vânzări de 36 de milioane de unităţi din martie 2017 până în vara lui 2019. Posibil să vedem şi variante Lite de PS5 şi Xbox Series X, cum au fost PS4 Slim şi Xbox One S la vremea lor.

via Tweaktown

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.