Assassin’s Creed Valhalla a fost anunţat: joc cu Vikingi, pentru PlayStation 5 şi Xbox Series X

Ubisoft tocmai a anunţat ieri cel mai nou joc din seria Assassin’s Creed, care aşa cum au arătat zvonurile ne aduce în epoca vikingilor. Se numeşte Assassin’s Creed Valhalla şi va sosi atât pe consolele next gen PlayStation 5 şi Xbox Series X, cât şi pe cele actuale, PS4 şi Xbox One şi pe PC. Avem detalii şi un trailer cinematic al jocului în articol.

La 2 ani distanţă de la ultimul Assassin’s Creed, Odyssey vine acest Valhalla, care va debuta în perioada sărbătorilor de iarnă 2020, dacă nu se prelungeşte pandemia. Creaţia Ubisoft are povestea în anii 800, în plin război dintre britanici şi vikingi. Acesta este jocul cu numărul 12 din seria principală şi îl va avea ca protagonist pe Eivor. Veţi putea juca şi cu un personaj feminin din ce am înţeles, iar cumva chiar şi zeităţi că Odin vor apărea în joc. Au început deja comparaţiile cu ultimul God of War, mai ales prin prisma faptului că vom mânui două topoare la un moment dat.

În trailer îl vedem pe regele Alfred, care a devenit stăpân al Wessex-ului în 871 şi apoi rege al Anglo Saxonilor în 886 şi duce o luptă cruntă cu vikingii. Valhalla începe în 873, cu un clan de vikingi care pleacă în Anglia pentru a începe o nouă aventură. Eivor este personajul central, care nu e doar un viking clasic, ci şi un asasin, aşa cum arată Hidden Blade-ul din trailer. Veţi putea şi să îi personalizaţi look-ul cu tatuaje, vopsea de război, frizuri, obiecte vestimentare.

Avem şi o ambarcaţiune personalizabila, iar jocul se va axa ca şi ultimele 2 entry-uri în serie mai mult pe acţiune şi elemente de RPG şi mai puţin pe Stealth. Magnus Bruun va fi actor vocal pentru Eivor, iar el apare în serialul Netflix “The Last Kingdom”. Varianta feminină de Eivor o va avea pe Cecilie Stenspil ca actor vocal. Ne vom ghida în acţiune folosind un corb, după modelul vulturilor din ultimele 2 titluri. Skill tree-ul din noul Assassin’s Creed a fost comparat cu cel din Witcher sau Skyrim, nu că nu ar fi fost skill tree-uri mari şi în AC Odyssey şi Origins.

La cârma proiectului se află dezvoltatori din spatele lui Black Flag şi Origins. Ubisoft a afirmat că nu vom avea co-op, dar om avea “live service hooks, adică events şi conţinuturi cu accent pe online”. Grafica 4K HDR e confirmată şi aparent avem şi o latură de city building. Vom controla evoluţia unor aşezări, sate şi clanuri în stil Sim City. Există chiar şi mini game-uri recreaţionale de pescuit, vânat şi… băut. Luptele au fost descrise ca “viscerale”, în stil For Honor şi cum avem un titlu 18+ nu lipsesc decapitări, dezmembrări şi striviri de membre. Aşteptaţi-vă şi la asedii.

Dual wield-ul va avea un rol important şi aparent se aplica chiar şi la scuturi. Până acum am văzut doar CGI şi frânturi din poveste, dar Ubisoft a promis un trailer cu gameplay pentru dată de 7 mai. Va apărea la evenimentul de showcase Microsoft Xbox Series X.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.