Jocurile gratuite la abonament PlayStation Plus pe luna mai 2020 te fac fermier sau constructor

După speculaţii că am putea primi Dark Shouls şi Dying Light ca jocuri gratuite la abonamentul PlayStation Plus pe luna mai 2020, avem un lineup ceva mai modest în această lună. E drept că depinde de gusturi, dar cele două jocuri oferite gratuit sunt unele pentru cei care preferă simulatoare de meserii pragmatice: Farming Simulator 19 şi Cities: Skyline.

Practic poţi deveni fermier sau constructor prin titlurile din luna mai 2020. Ce e drept Sony a fost generoasă cu noi luna trecută şi ne-a oferit pe lângă cele două jocuri ale lunii aprilie şi un bonus constituit de Journey şi Nathan Drake Collection. În aprilie primisem Dirt Rally 2.0 şi Uncharted 4, ceea ce nu sună rău deloc. Să vedem totuşi ce ne rezervă jocurile de luna asta.

Cities: Skylines este un city builder/ simulator de construit oraşe, cu accentul pe latura managerială, economică şi arhitecturală. Sunt o tonă de variabile de luat în calcul, de la cât de mulţumită e populaţia până la cererea de curent electric, poluare şi chiar canalizare. Totul porneşte de la străzi şi vă veţi putea juca cu intersecţii, bucle şi autostrăzi suspendate. Poţi face clădiri rezidenţiale, dar şi cele utilitare, ca secţiile de poliţie, spitale şi pompieri.

Mereu trebuie să aveţi în gând un buget şi să nu vă extindeţi oraşul prea mult. Jocul arata uimitor pe un PC cu resurse serioase, dar pe consola am înţeles că noaptea ar fi ceva buguri şi probleme.

Farming Simulator 19 îţi permite să fii managerul unei ferme şi a debutat în noiembrie 2018. A sosit pe PC, Xbox, PS4, Mac OS şi recent pe Stadia. Include 300 de vehicule asociate fermelor, de la treierătoare şi combină la tractoare John Deere şi aparate de tuns iarba. Se pare că brandul John Deere a intrat în joc de abia în această iteraţie. Personal am încercat simulatoare de fermă doar pe telefonul mobil şi nu prea o văd că activitate de consola.

Cert e că Farming Simulator a atras un număr mare de fani pe parcursul deceniului de când există seria. Exista până şi o întrunire de fani anuală în Germania, Farmcon, dacă vă vine să credeţi. Fiind vorba de agricultură, va trebui să cultivaţi, creşteţi şi recoltaţi legume şi fructe, în vreme ce îngrijiţi animale şi ţineţi bugetul sub control. Veţi cumpăra seminţe, combate dăunători, angaja cowboy şi vinde găini. Acesta e doar vârful iceberg-ului.

Pământul e baza, el fiind cultivat, vândut, refolosit pentru diferite culturi şi tot aşa. Poţi porni de la zero sau cu o fermă maricica sau cu o fermă uriaşă. Partea bună e că poţi să setezi ca experienţa să fie mai realistă sau mai arcade, inclusiv la modul în care cresc plantele. Jocul a primit un upgrade grafic faţă de predecesori şi a avut recenzii bune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.