Datele de lansare ale lui The Last of Us Part II şi Ghost of Tsushima confirmate de Sony

După câteva speculaţii că The Last of Us Part II ar putea fi amânat până la toamnă sau chiar până în 2021, iată că Sony a anunţat în această săptămână data finală de lansare a jocului. În plus am aflat şi data de debut a unui alt joc mult aşteptat, Ghost of Tsushima.

Amânările acestor jocuri au fost provocate de pandemia de Covid-19, dar totuşi datele noi de lansare sunt mai optimiste decât ne aşteptam. Astfel, The Last of Us Part II vine pe 19 iunie, iar Ghost of Tsushima va sosi pe 17 iulie. Din păcate în această săptămână The Last of Us 2 a fost subiect de ştiri dintr-un motiv ceva mai negativ: spoilere importante au scăpat pe web, supărând rău fanii care nu doreau să ştie ce se petrece în joc.

The Last of Us Part II a fost anunţat în decembrie 2016 şi amânat de 2 ori, prima oară pentru a fi dezvoltat ceva mai mult şi a doua oară din motive de logistică provocate de Covid-19. Noul titlu survival horror de la Naughty Dog are o acţiune ce se desfăşoară la 5 ani de la evenimentele din primul The Last of Us, joc lansat în 2013 şi primit foarte bine de fani. De această dată jucăm cu o Ellie de 19 ani ca protagonist, care trebuie să supravieţuiască într-o SUA post apocaliptică. Se va confrunta cu o sectă creştină misterioasă şi va descoperi dragostea.

Avem un joc third person aici, single player, în care din nou armele şi muniţia vor fi foarte rare şi va trebui să improvizăm arme şi să folosim stealth-ul. Ne vom lupta cu oameni, dar şi cu creaturile canibale infectate cu ciuperca Cordyceps. Acum vom putea şi să urcăm pe zone mai înalte şi să ne târâm pentru a scăpa de inamici. Acţiunea se va desfăşura în bună parte în Seattle şi vom avea şi NPC-uri care să ne ajute.

Ghost of Tsushima este un joc action adventure, dezvoltat de Sucker Punch Productions şi este la rândul său un titlu single player, dar unul open world. Protagonistul este Jin Sakai, unul dintre ultimii samurai de pe insula Tsushima. Acţiunea se petrece în anii 1200, pe timpul invaziei mongole a Japoniei. Vom folosi stealth pentru a ne plimba prin această lume medievală japoneză, iar fanii lui “Shogun” vor adora acest joc. Veţi putea călători pe cal prin Japonia, să folosiţi un soi de grappling hook şi să faceţi o sumedenie de side quests.

Ne vom bate folosind katana, dar şi alte arme tipic japoneze, inclusiv arcuri şi suliţe. Vom vizita temple, zone montane, sate şi ne vom transforma în samurai-ul care i-a pus gând rău Khan-ului mongolilor. Jin Sakai este unul dintre ultimii samurai, iar insula Tsushima este ultima în calea invaziei mongole.

via Sony

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.