Prezentarea lui PlayStation 5 a fost mutată pe 11 iunie, la ora 23:00

Sony ar fi trebuit să prezinte consola PlayStation 5 pe 4 iunie, dar evenimentul a fost amânat din cauza revoltelor din SUA. Sony a simţit că în această perioadă sunt voci mai importante care trebuie să se facă auzite, în mişcarea contra rasismului. Acum aflăm că evenimentul a fost reprogramat pe 11 iunie, de la ora locală a României 23:00.

Vom avea un eveniment pre-inregistrat postat online şi transmis prin streaming Full HD la 30 FPS. Sony recomanda să îl vizionaţi cu căşti, pentru că “sunt ceva efecte audio cool în show, care nu se vor putea aprecia doar la telefon sau speakerele de la laptop”. Dacă avem noroc vedem şi designul consolei, dar şansele sunt mici, pentru că ni s-a promis mai degrabă gameplay şi totul ar trebui să dureze aproximativ o oră. Nu e primul eveniment legat de PS5, au mai fost 2 până acum.

La unul am aflat detalii despre controllerul DualSense, iar la altul detalii tehnice de la inginerul Mark Cerny. Vă reamintesc că PlayStation 5 este aşteptat să debuteze în acest an, în perioada sărbătorilor de iarnă. Va sosi cu un SSD de 980 GB, unul custom produs de Samsung, dar şi 16 GB memorie GDDR6. Vom avea şi acustica 3D cu surround, iar drive-ul Blu-ray rămâne la posturi. Sony va oferi suport şi pentru drive-uri USB externe şi SSD-uri M.2.

Consola nouă va avea un procesor AMD cu 8 nuclee Zen 2 şi un GPU bazat pe RDNA 2, unul custom. GPU-ul de pe PS5 are 36 de unităţi computaţionale şi 10.28 TFLOPs de performanţă. Teoretic e mai slab decât Xbox Series X, care ajunge la 12 TFLOPs. Ar trebui să avem şi ray tracing pe noua consola, iar pe hârtie se promite grafică 4K la 60 sau chiar 120 FPS, ba chiar output 8K (poate doar pentru filme). Controllerul are acum port USB-C, feedback haptic, butoane trigger cu unghiuri noi şi o bară de lumină mutată din spate în jurul touchpad-ului.

Controllerul DualSense integrează şi microfoane acum. Încă aşteptăm să aflăm preţul consolei şi o dată clară de lansare.

via Sony

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.