Jocurile gratuite PlayStation Plus pe septembrie 2020: FPS mega popular + un fighter

Miroase a toamnă, frunzele uscate foşnesc pe jos şi tocmai am aflat ce jocuri gratuite primim la abonamentele PlayStation Plus pe septembrie 2020. E vorba despre un battle royale şi despre un fighter celebru. Vă reamintesc că încă puteţi juca genialul Fall Guys şi Modern Warfare 2 Campaign Remastered. Hai să vedem ce primim în septembrie.

Abonaţii PlayStation Plus vor primi gratuit în septembrie jocurile PUBG şi Street Fighter 5. Eu strâmb din nas, pentru că le am pe ambele. Unul a fost primit cadou şi altul l-am cumpărat de curiozitate. PUBG m-a costat puţin peste 100 lei şi nu mi s-a părut un capăt de ţară suma. Cine nu a auzit de PUBG? Legendarul battle royale implică 100 de gameri pe o hartă, duelându-se până la unul (sau câte 4, dacă jucaţi în echipe). Greu de crezut că PUBG nu a împlinit nici măcar 3 ani încă (o face în decembrie).

A vândut peste 70 de milioane de copii până în 2020, iar varianta de mobil a ajuns la peste 600 de milioane de descărcări. A avut o tonă de clone, upgrade-uri, sezoane gârlă, deblocabile şi skinuri. Se joacă şi pe Windows, Android, iOS, Stadia, Xbox One. A avut şi un crossover cu Resident Evil, dar nu a avut evenimente in game aşa exuberante c Fortnite. World building-ul a fost mai subţire aici.

Street Fighter 5 a debutat acum 4 ani pe PS4, Windows şi a ajuns şi pe arcade-uri. Sunt curios dacă primim varianta originală sau cea Champion lansată în acest an în februarie. Fighterul este bazat pe Unreal Engine 4 şi păstrează abordarea 2D a graficii, dar şi EX gauge-ul din Street Fighter III. O noutate este V Gauge, care se încarcă atunci când eşti lovit şi primeşti 3 tehnici noi: V Skills, V Reversals şi V Triggers. Fiecare luptător are V Skill-uri speciale.

Personajele clasice sunt disponibile în joc: Ryu, M. Bison, Chun-Li, Blanka şi mulţi alţii. Sunt şi personaje noi, precum Kage, Lucia, Akira, Falkle, Abigail, Rashid sau Laura. Unele au fost adăugate pe parcursul celor 5 sezoane ale jocului. Povestea are loc între jocul IV şi III din serie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.