Am încercat Roller Champions, sportul viitorului de la Ubisoft (Beta)

În ultima săptămână am avut ocazia să încerc cea mai nouă trăznaie a celor de la Ubisoft şi anume jocul Roller Champions. Demo-uri ale sale circulă încă de la E3 2019 şi a trecut şi faza alpha, iar acum în beta am putut să îl încerc pe PS4. El vrea să intre în rând cu Rocket League, ca un joc competitiv şi cooperativ rapid care îţi solicită reflexele şi competitivitatea.

Am jucat câteva meciuri bune şi mărturisesc că mă simt… bătrân. E un joc mai degrabă pentru puştani, cei cu reflexe bune şi cei care sunt gata să apese butoanele din mers şi să înveţe rapid scheme. La bază e un fel de dat pe role la mare viteză, cu o minge în mână, pe care trebuie să o arunci într-un inel de pe o pistă stil NASCAR. Dacă v-am băgat în confuzie o să vă lămuresc în continuare.

Imaginaţi-vă un handbal pe role combinat cu Blitzball-ul din Final Fantasy X şi aţi prins ce vrea să ofere Ubisoft aici. Roller Champions are o acţiune foarte rapidă şi se joacă în 2 echipe de către 3 jucători care trebuie să înscrie, dar nu oricum ci după ce au dat cât mai multe ture de pistă pentru a creşte numărul de puncte acumulate odată cu înscrierea. Veţi rula la mare viteză pe pista ovală and round and round she goes. Problema e că advesrsarii vă aşteaptă la cotitură să vă dea la gioale.

Aici intervine pasarea la jucători şi totul devine un rugby pe rotile. Puteţi încerca să înscrieţi după primul tur de pistă, pentru a obţine un singur punct, iar după 2 ture obţii 3 puncte. Presupunând prin absurd că ai realizat 3 ture înscrierea unui eseu înseamna 5 puncte. Practic în câteva minute e gata balamucul, dar deseori poţi sta în şah cu adversarul minute bune. E de ajuns să fii deposedat o dată de minge şi pierzi turele făcute pană atunci.

Teoretic adversarii se pot pune stăvilar în calea ta, practic ai buton de jump. Poţi să îţi iei avânt de pe zonele inclinate şi să te laşi în jos şi să foloseşti fizica în avantajul tău. Cine s-a rodat cu Tony Hawk în ultima vreme ar putea avea un avantaj. Dacă vrei să domini trebuie să ştii când şi cui să pasezi şi poţi să şi soliciţi pase la momentul oportun cu butonul Triunghi. Atenţie şi la tackle, pentru că dacă îl direcţionezi prost sfârşeşti cu ţurloaiele în ţărână şi pierzi timp preţios.

Ai şi un Skatepark în care să exersezi trickuri şi să te inveti mai bune cu fizica jocului, dar asta e mai degrabă for fun. Încă nu mi-am dat seama dacă toate trickurile astea chiar te ajută la modul practic să câştigi sau doar arată bine. În closed beta am găsit sesiuni de joc imediat şi văd că sunt şi cosmetice deblocabile, costume, căşti şi la început ai şi un personaj customizabil. Poţi umbla la freze, role şi alte echipamente.

Arena arată bine, uneori a teren de baschet, alteori a NASCAR, fizica e bunicică, dar trebuie să ai reflexe foarte bune şi să stăpâneşti multe variabile pentru a înscrie.

Dacă te frustrezi uşor ca mine nu e jocul pentru tine. Cea mai bună descriere rămâne handball meets rugby pe role. Deocamdata jocul e în beta, deci orice neajuns va fi corectat din mers. Aş putea sugera implementarea unei camere mai dinamice şi a unei pase mai precise, dar şi un meniu mai intuitiv când vine vorba de controalele on screen şi mai ales de înscrierea golurilor.

Puteti incerca si voi beta-ul (closed beta) AICI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.