TP-Link a lansat în România routerul de gaming WiFi 6 Archer GX90

În plină vânătoare de console next gen, cu telefoane flagship WiFi 6 în toate magazinele şi mereu dorind cele mai mari viteze, gamerii pot achiziţiona acum un nou router de gaming. TP-Link a lansat în România noul router de gaming Archer GX90, compatibil cu standardul Wi-Fi 6. Avem detalii mai jos.

Ca design Archer GX90 îmi aminteşte multe de AX11000, pe care l-am testat anul trecut. Noul venit este alimentat de un procesor puternic quad core de 1.5 GHz, iar portul WAN/LAN de 2.5 Gbps si cele două porturi USB de la bord oferă conectivitate versatila la reţeaua de acasă, pentru o experienţă de gaming avansată. Archer GX90 pune la bătaie 3 benzi distincte, iar viteza combinată a lor atinge până la 6579 Mbps. O bandă de gaming are în componenţa tehnologiile 4T4R şi HE160, oferind viteze de top pentru toate platformele de jocuri.

Se previn astfel interferenţele cu celelallte tipuri de dispozitive. Mulţumită unei capacităţi extinse de transmitere simultană pe 8 fluxuri şi a canalului de 160 MHz (cea mai mare lăţime a canalului, pe un singur flux, implementată până acum), dar şi semnalului stabil şi puternic, Archer AX90 asigura funcţionarea unor jocuri la cel mai înalt nivel. Este oferit astfel un avantaj competiţional real. Printre tehnologiile disponibile aici se numără şi OFDMA, care îmbunătăţeşte debitul mediu de 4 ori şi scade latentă indiferent de numărul de gadgeturi din reţea.

GX90 are şi Gaming Band, o bandă dedicată jocurilor şi streaming-ului Netflix la rezoluţie 4K, încât toată familia să se poată bucura de cea mai bună experienta online. Funcţia Game Accelerator poate detecta şi optimiza fluxurile de date pentru a nu avea picaje fix înainte de acel kill important. Printre jocurile care vor beneficia de această funcţie se număra GTA, League of Legends, seria Call of Duty sau Battlefield. Şi securitatea e bifata prin funcţia Game Protector.

Archer GX90 se găseşte la magazinele locale la suma de 1499 lei, dar la eMAG are deja o reducere şi este 1199 lei.

One Reply to “TP-Link a lansat în România routerul de gaming WiFi 6 Archer GX90”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.