Ce este NVIDIA Broadcast şi cum funcţionează: green screen gratuit, izolare de zgomot la streaming, apeluri video

Dacă sunteţi ca mine aţi petrecut o bună parte din ultimul an muncind de acasă, comunicând cu cei dragi şi cu colegii de munca prin aplicaţii de videoconvorbiri sau colaborative. Evident cu ocazionalul stream video când mai apărea câte un joc mai răsărit. Pe lângă aplicaţiile şi resursele clasice exista şi una foarte intuitivă, de la “mama lor”, dacă ai placa grafica NVIDIA. E vorba despre NVIDIA Broadcast şi aflaţi avantajele sale mai jos.

Cel mai mare avantaj e faptul că soluţia e complet gratuită şi disponibilă dacă ai o placă grafica mai răsărita, minim un RTX 2060. NVIDIA Broadcast este o aplicatie care foloseşte inteligenta artificială pentru a îţi imbunatati streamurile şi apelurile video. Printre altele înlătura zgomotul de fundal captat de microfon, inclusiv cel de animale de companie sau chiar de aspirator. Poţi aplica şi un fundal virtual încât să nu se vadă rufele puse la uscat sau dezordinea din casă şi poţi rămâne mereu centrat în cadru.

Care sunt funcţiile lui NVIDIA Broadcast?

Microphone:

Vă permite să alegeți ce microfon veți filtra, să activați eliminarea zgomotului și să reglați puterea eliminării zgomotului. De asemenea, puteți înregistra audio aici pentru a testa direct eliminarea zgomotului. Am dat drumul la aerul condiţionat în apartament, unul portabil apropiat de PC şi nici nu se auzea pe stream.

Speakers:

Vă permite să activați eliminarea zgomotului pentru sunetul primit, astfel încât, dacă cineva din apel are zgomot de fundal puteți evita auzirea acestuia. Există mai mute probe de sunet aici cu care puteți testa.

Camera:

Vă permite să alegeți dispozitivul camerei și apoi să alegeți Background Blur, Background Replacement (puneți o fotografie sau un videoclip în spate) sau Background Removal. Practic ai un green screen fără să cumperi un green screen. De asemenea, puteți alege Auto Framing, care prin intermediul AI-ului va identifica mişcările şi vă va urmări prin camera fără a fi nevoie ca dispozitivul de streaming să fie mişcat.

Autoframe

Dacă nu vreţi să utilizați una dintre opțiunile de modificare a fundalului, puteți activa Auto Frame, care face ca webcampul să vă urmeze capul tăind imaginea pentru a vă asigura că sunteți centrat în orice moment. Am constatat că Auto Frame funcționează peste aşteptări când mi-am mișcat capul la stânga și la dreapta și am văzut imaginea reglându-se corespunzător. Cu toate acestea, dacă m-am mutat în afara câmpului vizual al camerei, evident nu m-a putut ajuta.

Aplicaţii compatibile:

NVIDIA Broadcast este o aplicaţie universala, care merge cu softuri ca OBS, Zoom, Microsoft Teams şi Skype, plus Discord. Sunt suportate şi Twitch Studio, Slack, XSplit Gamecaster şi Broadcaster, dar şi Streamlabs.

Concluzie:

Nvidia Broadcast este un software impresionant gratuit care vă va ajuta în conferinţe, podcast-uri și streamuri, scăpând cu precizie de zgomotul de fundal nedorit. RTX Voice face minuni la izolarea de zgomot. Eliminarea fundalului este foarte eficientă pentru tutoriale și streamuri de joc. Aplicarea de fundaluri video vă va scuti de eforturile legate de screen, iar Auto Frame e mana cerească pentru cei care se agita mult pe stream şi tot mişuna prin casă.

One Reply to “Ce este NVIDIA Broadcast şi cum funcţionează: green screen gratuit, izolare de zgomot la streaming, apeluri video”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.