NVIDIA GeForce NOW permite streaming-ul de jocuri de pe Steam pe consolele Xbox

NVIDIA GeForce NOW îşi continuă evoluţia şi după ce a primit un extra abonament cu resursele unui RTX 3080 disponibile din cloud acum aflăm că poate oferi streaming cu jocuri de pe Steam pe consolele Xbox. Secretul acestei “portări” e faptul că avem browserul Microsoft Edge pe console.

GeForce NOW era deja disponibil pe PC, pe Chromebook, prin Safari pe iOS, dar şi ca aplicaţie pe Android, plus pe dispozitivele NVIDIA Shield. GeForce NOW a fost disponibil în browsere de ceva vreme, de la Chrome la Safari şi acum la Microsoft Edge, ceea ce îl aduce şi pe Xbox. E practic o metodă să îţi aduci librăria ta uriaşă de jocuri de pe Steam pe Xbox şi poţi folosi şi tastatura şi mouse pentru a le juca.

Asta pentru că Edge on Xbox suporta aceste metode de input. E drept că mai sunt şi alte metode de a rula jocuri de PC pe Xbox, dar în general e vorba despre a avea PC-ul în aceeaşi reţea ca şi Xbox-ul pentru a face streaming cu titlurile. O soluţie ca Parsec, care face streaming prin soluţie remote desktop app de la PC la un browser e o idee.

Funcţia e încă în beta şi necesită cea mai nouă versiune de Microsoft Edge pe Xbox. Cine vrea să facă un test rapid trebuie să ştie că GeForce NOW e gratuit pentru sesiuni de o oră, cu rezoluţie limitată la Full HD.

NVIDIA a lansat recent şi un abonament nou mai scump, cu streaming la 1440p şi 120 FPS pe PC şi Mac, ba chiar în 4K la 60 FPS pe NVIDIA Shield TV. Între timp şeful Xbox, Phil Spencer a promis că va aduce jocuri full de pe PC pe Xbox via xCloud.

via Slashgear

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.