Apple a desemnat Wild Rift jocul anului in cadrul App Store Awards 2021

Apple a numit League of Legends: Wild Rift drept Jocul Anului pe iPhone în cadrul App Store Awards 2021. Competiția App Store Awards premiază cele mai bune jocuri și aplicații pentru iPhone, iPad, Mac, Apple TV și Apple Watch apărute recent în App Store, care folosesc tehnologiile Apple în moduri interesante și care au atras atenția publicului de-a lungul întregului an. 

Premiul de Jocul Anului pe iPhone este a doua distincție câștigată de Wild Rift în cadrul unei competiții realizate de Apple, după ce în vară a fost câștigătorul categoriei de inovație la Apple Design Awards 2021.   

“Una dintre provocările reale este să transpui comenzile unui joc de tip MOBA precum League of Legends pe un ecran tactil și de dimensiuni mici, cum ar fi un iPhone. Ei fac o treabă extraordinară cu comenzi personalizate, cum ar fi posibilitatea de a glisa o abilitate în colțul ecranului pentru a o anula în mijlocul bătăliei, permițându-ți să ai tot jocul nuanțat la care te-ai aștepta de la League of Legends pe un ecran tactil, ceea ce este extraordinar”, spunea Mark Grimm, manager de parteneriat la Apple, în cadrul evenimentului Apple Design Awards 2021 din vară. 

League of Legends: Wild Rift a fost lansat anul trecut și a fost apreciat de curând și de alte competiții precum Google Play Best of 2021, unde a câștigat premiile Cel mai bun joc competitiv și Cel mai bun joc pentru tablete, dar și la Golden Joystick Awards, unde a fost numit Jocul Anului.  

Despre League of Legends: Wild Rift

League of Legends este un joc MOBA, un subgen de jocuri video de strategie, în care fiecare jucător controlează un singur personaj cu un set de abilități unice care se îmbunătățesc pe parcursul unui joc și care contribuie la strategia generală a echipei. Două echipe, de câte cinci jucători fiecare, se luptă pentru a atinge obiectivul final și a distruge baza adversarilor, situată în colțul opus al câmpului de luptă.  Wild Rift este o experiență LoL reconstruită de la zero și optimizată pentru dispozitive mobile. Jocul vine cu set de comenzi tactile dual-stick și o nouă hartă, numită Wild Rift. 

Despre Riot Games

Riot Games a fost fondat în 2006 și dezvoltă, publică cele mai populare jocuri din lume. În 2009, Riot și-a lansat jocul de debut, League of Legends, care a fost apreciat în toată lumea. League a devenit cel mai popular joc de PC din lume și a reprezentat un factor cheie al creșterii explozive a scenei esports la nivel mondial.

Pe măsură ce League of Legends intră în al doilea deceniu, Riot continuă să dezvolte jocul oferind în același timp noi experiențe jucătorilor cu Teamfight Tactics, Legends of Runeterra, VALORANT, League of Legends: Wild Rift și numeroase alte jocuri care se află în curs de dezvoltare. Riot dezvoltă universul Runeterra prin proiecte multimedia pe muzică, benzi desenate, jocuri de societate și serie animată numită Arcane. 

Înființată de Brandon Beck și Marc Merrill și condusă de CEO-ul Nicolo Laurent, Riot are sediul central în Los Angeles, California și are peste 2.500 de angajați în peste 20 de birouri din întreaga lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.