Mai e ceva ce poate salva Redfall? NVIDIA DLSS poate?

Redfall a debutat pe 2 mai 2023, dar ocupat cu grătare, mici, vacanţe, lansări de telefoane la Munchen nu am apucat să vă zic my 2 cents despre el. De fapt jocul a fost atât de desfiinţat în recenzii, că ar fi culmea să îl laud tocmai eu. L-am jucat înainte de lansarea de pe 2 mai şi confirm că e bugfest. Dar nu despre asta e acest material, ci încerc să caut dacă e sau nu e ceva care să îl salveze sau să dea speranţe pentru o experiență bună după vreun update.

Univers, personaje

Avem de-a face cu un shooter open world first person, care include moduri single player şi cooperative. E unul dintre rarele jocuri cu vampiri din ultima vreme, deşi am avut o perioadă când ploua cu aşa ceva, intre Legacy of Kain, Masquerade şi Blood Rayne. Buuun, deci mi-am propus să caut binele în jocul ăsta, deci hai să vedem ce face bine.

Aş zice că pentru început personajele au puteri interesante care se îmbină bine cu gunplay-ul. Fiecare dintre cele patru personaje selectabile are propria abordare a gameplaylui. Pe partea mai stealth se află Jacob Boyer, care este echipat cu abilități de cover și un corb pentru a descoperi pozițiile inamicilor.

Pentru controlul mulțimii, Devinder „Dev” Crousley poate scoate un toiag care emite lumină ultravioletă pentru a transforma vampirii în cenușă și poate trimite o baliză de transport pentru a se teleporta instantaneu pentru o evadare rapidă. 

Alături de câinele robot inspirat de Boston Dynamics Spot, Bribon, pentru a distrage atenția inamicilor, Remi De La Rosa este mai mult un membru de sprijin al grupului. Se remarca prin capacitatea ei de a crea puncte de recuperare a sănătății sau de a dezamorsa încărcături C4.

În cele din urmă, există cel mai bine conceput personaj, Layla Ellison, care este supranumită de joc „o amenințare telekinetică pentru datoria studenților”. Nu numai că poate folosi un scut telekinetic cu umbrelă pentru a bloca gloanțele și un lift pentru a sări și mai sus, dar își poate chema și fostul iubit vampir pentru a ataca inamicii. 

Am gasit şi o mulțime de loot, upgrade-uri şi modalitati de personalizare a personajelor. Fiecare dintre cele 4 personaje are un skill tree de upgradeuri destul de extins care le permite să-și îmbunătățească puterile care se extind la atacuri, HP, capacități de muniție și beneficii de grup.

Acest lucru poate duce la o personalizare interesantă a personajelor, în funcție de modul în care abordați lupta. În afară de mai multe opțiuni de personalizare legate de joc, fiecare dintre personaje poate câștiga diverse modificări estetice în timp ce joacă campania.

Grafica

Înainte de lansarea Redfall, mulți jucători au fost dezamăgiți să știe că Redfall va rula doar la 30 de fps la lansare pe Xbox Series X și S (majoritatea jocurilor moderne oferă un mod de 60 fps în zilele noastre, ceea ce permite un joc mult mai fluid. ). 

Din fericire, pe PC, am reușit să atinge, aproape 160 FPS în medie la setări maxime, DLSS ON, DLSS Frame generation şi cu o rezoluție de 1440 pe o placă video RTX 4080. Uneori, FPS-urile vor scădea incredibil de mult atunci când încarca o secţiune nouă din hartă. Probabil level streamingul cauzează astfel de probleme.

Per total jocul rulează destul de ok pe PC exceptând anumite situaţii, însă cel mai probabil este din cauza optimizării lui.

Concluzii

Brânză bună în burduf de câine, la modul clar. Îmi place atmosfera şi comunitatea în care are loc acţiune, îmi aduce aminte de serialul True Blood. Partea cu loot aduce cu Borderlands şi mi-a fost dor să văd “ceva” cu vampiri, fie film, serial, joc. Ceva 18+ de preferat. Problema e cu AI-ul, level design-ul şi uneori şi cu performanţa. Da, avem FPS-uri, avem DLSS, dar asta nu e de ajuns… şi tare mi-e că nici patch-urile şi update-urile nu repara aşa.

Îl recomand doar pentru cei care sunt obsedaţi de vampiri şi au toate cărţile lui Anne Rice şi eventual la o reducere. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.