Samsung dezvaluie noile monitoare de gaming Odyssey OLED, G6, G8

Samsung a dezvaluit la inceput de luna cele mai noi monitoare de gaming din gama Odyssey. E vorba despre Odyssey G6 si G8, dar si despre Odyssey OLED si Odyssey G9 de 57 inch.

Gama Odyssey OLED 2024 extinde portofoliul Samsung de performanțe OLED de ultimă generație cu noul Odyssey OLED G6 (model G60SD).

Odyssey OLED G6 este un monitor de 27” cu rezoluție QHD (2560 x 1440) care suportă un raport de aspect de 16:9. Rata sa de reîmprospătare de 360Hz și timpul de răspuns de 0.03ms GtG îi ajută pe utilizatori să țină pasul cu un mod de joc rapid.

Odyssey OLED G6 este echipat cu Samsung OLED Safeguard+, o tehnologie inovatoare ce protejează împotriva efectului de burn-in al ecranului. Această tehnologie este prima din lume care previne burn-in-ul prin aplicarea unei pompe de căldură, prin pulsație, pe monitor. În plus, sistemul Dynamic Cooling evaporă și condensează un agent de răcire pentru a dispersa căldura de cinci ori mai eficient decât metoda tradițională cu foaie de grafit, prevenind arderea prin reducerea temperaturii interne. Monitorul detectează automat imaginile statice, precum logo-urile și barele de activități, diminuându-le luminozitatea pentru a oferi o altă metodă de prevenire a arderii.

OLED G6 oferă o calitate excepțională a imaginii OLED cu o luminozitate de 250 nits (standard), în timp ce FreeSync Premium Pro menține GPU-ul și panoul de afișaj sincronizate pentru a elimina tremurul, întârzierea ecranului și fragmentarea imaginii.

Noua tehnologie OLED Glare Free de la Samsung păstrează, de asemenea, acuratețea culorilor și reduce reflexiile, menținând în același timp claritatea imaginii pentru a asigura o experiență de vizionare captivantă chiar și la lumina zilei. Stratul de acoperire cu reflexii reduse, conceput special pentru OLED, depășește compromisurile între strălucire și reflexie datorită unui nou strat de acoperire dur și unui model de acoperire a suprafeței.

Monitorul are un design metalic super subțire care oferă o identitate distinctă, în timp ce Core Lighting+ îmbunătățește experiențele de divertisment și de gaming cu iluminare ambientală care se sincronizează cu ecranul. Mai mult, suportul ergonomic face ca sesiunile lungi de gaming să fie mai confortabile, datorită înălțimii reglabile, dar și suportului de înclinare și rotire.

Noile monitoare Odyssey OLED reprezintă următorul pas în extinderea leadership-ului Samsung pe piața monitoarelor OLED. Lansarea lor vine după ce Samsung a atins poziția de vârf în vânzările globale pe piața monitoarelor OLED la doar un an de la lansarea primului model OLED. Această realizare subliniază ascensiunea rapidă a Samsung în peisajul competitiv al monitoarelor OLED, reafirmându-și totodată angajamentul de a diversifica gama de monitoare de gaming cu modele care valorifică tehnologia OLED proprietară a companiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.