Samsung isi va lansa headsetul de realitate virtuala Gear VR la IFA 2014

Daca multi visau la un Kinect sau Wii in varianta de telefon, iata ca viitorul gamingului mobil ar putea sta in realitate virtuala. Samsung are un headset VR pregatit pentru lansare, iar produsul este cunoscut drept Gear VR si e gata de lansare la IFA 2014.

samsung gear VR

Se pare ca Samsung a lucrat cu echipa Oculus VR pentru a crea acest headset, care ar putea schimba felul in care ne jucam. Gear VR va sosi impreuna cu Galaxy Note 4 la IFA 2014 si sunt destul de sigur ca cele doua gadgeturi vor functiona foarte bine si in tandem. Samsung a creat un design modular, care ii permite utilizatorului sa ataseze un terminal Galaxy headsetului, cam cum ar face folosind un dock.

Conexiunea se face via USB 3.0, iar efectul de realitate virtuala este obtinut prin head tracking. In loc sa fie dotat headsetul cu senzori, Gear VR se bazeaza pe accelerometrul telefonului, pe giroscopul sau si pe puterea de procesare pentru a detecta miscarile capului. Teoretic acest nou gadget ar putea costa putin, de vreme ce terminalul Galaxy duce greul procesarii. Totusi, Samsung e Samsung si pretul ar putea fi destul de mare.

Voi ce asteptari aveti de la Gear VR?

Via Sammobile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.