Nu in fiecare zi se lanseaza la noi un headset VR, asa ca am purces, sau mai bine zis patinat spre lansarea lui PlayStation VR in Romania, pe 24 ianuarie. Headsetul a debutat la Media Galaxy Orhideea, unde am revenit dupa o incursiune inghesuita pentru cateva lansari la Media Galaxy Park Lake Plaza. Gadgetul nu a debutat singur, ci impreuna cu Resident Evil 7, primul joc mainstream care chiar face uz de VR.

Headsetul a fost si pus la dispozitia participantilor pentru teste si el costa 1799 lei la Media Galaxy. Retineti ca aveti nevoie si de PlayStation Camera pentru a pune la treaba casca de realitate virtuala, iar PlayStation Move nu e obligatoriu. Resident Evil 7 costa 239 lei pe PS4 si Xbox One sau 199 lei pe PC. La eveniment a participat destul de putina lume, restul gamerilor fiind probabil la chillout in ziua micii uniri a lui Alexandru Ioan Cuza.

A fost cam cu vreo 60% mai putina lume decat la o lansare FIFA sa zicem. Am avut totusi si concursuri cu jocuri Resident Evil 4 si 5 ca premiu, varianta remastered pentru PS4. In jur de 83 de persoane s-au inscris la concurs si la final a fost si o extragere cu premiu un PlayStation 4 Camera dar si un scaun de gaming. Evident, am aruncat o privire peste PlayStation VR, mai ales ca e primul meu contact cu headsetul.

In cele cateva minute jucate de mine am avut o problema cu greata si ameteala, care te cuprinde cand te misti inainte in joc, iar mintea iti spune una si corpul alta. Esti tentat sa te misti pe scaun si de aici se creeaza si senzatia de greata. In Resident Evil 7 ideea de VR este mai degraba un afterthought sau un gimmick, la prima vedere. Practic ai vedere panoramica in jur dar doar daca misti capul.

Acelasi lucru il obtii si miscand din joystickul ce schimba perspectiva, deci nu castigi decat niste extra latime de vizualizare as zice si o experienta ceva mai imersiva. Castile ajuta si ele, mai ales daca au surround. Cat despre RE7, in continuare am o problema cu grafica lui, copacii fiind pur si simplu pixelati, iar scandurile din acea casa veche fiind randate slab. In plus, oricat insistau oficialii PlayStation Romania de la eveniment ca jocul revine la origini, sa recunoastem ca e inspirat de Silent Hill 2.

Acolo personajul principal primea o scrisoare de la sotia moarta si se ducea sa investigheze. In Resident Evil 7 il avem pe Ethan, care isi cauta sotia ce a disparut si ajunge la o casa parasita pe pamantul unor rednecks. Mi se pare bizar si faptul ca Resident Evil, de obicei plin de zombies si creaturi modificate genetic, are acum o aura paranormala si ne confruntam cu rednecks infectati de un virus si ceea ce pare a fi si un caz de bantuire demonica.

Exact cum banuiam inca din demo puzzle-urile sunt infernal de grele si am vazut multi gameri la lansare care au jucat titlul pe consolele de acolo si s-au blocat la puzzle-uri. Sa speram ca ma insel eu si ca jocul e de fapt ceva mai bun de atat, desi RE 6 a fost o catastrofa si seria mai traieste doar din gloria lui RE 4 acum. Si sa nu va asteptati la prea multe arme, gloante sau confruntari, pentru ca aparent RE 7 e un survival horror pursange si trebuie sa ne dramuim bine resursele.

Lansare PlayStation VR si Resident Evil 7 in Romania – primele impresii (Video + Galerie foto)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.