Îmi amintesc că jucam acum câţiva ani Oddworld: New ‘n’ Tasty pe PS4, trezind amintiri din perioada când îl jucăm pe PlayStation 1, în clasa a opta. Pe atunci era cunoscut că Abe’s Oddysee şi a revoluţionat radical conceptul de platformer, aducând şi puzzle-uri noi şi inteligente. Îl găsiţi acum în Play Store şi App Store la suma de 39 de lei.

Au trecut 21 de ani de la jocul din 1997, unul dintre primele în care puteam controla alte personaje pentru a dezactiva capcane. Trebuia să avem şi mare grijă de sensibilele creaturi Mudokon, ghidându-i spre portaluri salvatoare. Mai mult de atât, trebuia să avem grijă şi de personalităţile şi psihicul lor, pentru că unii erau sinucigaşi, deprimaţi sau nervoşi.

Odată cu versiunea New ‘n’ Tasty se face şi un salt grafic, evident. Remake-ul sosea pe PS4 în 2014 şi arata genial, mai ales când vine vorba de luminiţele roşii din baza celor răi sau de nivelele din junglă. Varietatea e genială aici şi în afata de acest titlu Oddworld şi de Crash Bandicoot nu prea mai există curse frenetice şi urmăriri cu inamici atât de geniale.

Marea problemă cu jocul de pe mobil e controlul şi aş cam recomanda să folosiţi un controller, pentru că butoanele ocupă prea mult loc pe ecran. În condiţiile în care deja foloseam toate butoanele de pe joystickul de PlayStation, e greu de imaginat cum am putea fi mulţumiţi cu cele afişate pe ecran in jocul de pe iOS si Android.

via Engadget

Oddworld: New ‘n’ Tasty disponibil pe iOS şi Android, costă 39 lei
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.