Mărturisesc că nu prea am înţeles hype-ul din jurul lui Alto’s Adventure, poate doar în afară calmului şi zen-ului pe care ţi-l inspiră datul cu placa la infinit la vale. Peisajele frumoase ajutau şi ele ce e drept. Cu mult hype a sosit şi succesorul, Alto’s Odyssey, care e acum în App Store la suma de 24 de lei.

Dezvoltatorul Snowman a ales să lanseze titlul exclusiv pe iOS deocamdată. Pe Android va sosi în următoarele luni, fără o dată clară de lansare. Jocul a sosit cu câteva zile în urmă şi grafica şi abordarea sa amintesc puţin de Monument Valley. Veţi parcurge dune şi ruine, dar la bază jocul este un runner side srolling cu un skateboarder sau snowboarder atipic.

Ca în orice titlu de gen, scopul este să atingeţi cât mai mulţi metri, dar şi să faceţi trickuri cu placa. Veţi aduna şi bănuţi şi veţi avea şi challenge-uri în fiecare nivel, precum realizarea unui backflip sau saltul peste 3 pietre. Avem şi boosturi, precum magnetul care adună bani sau bariera care va permite să vă loviţi de obstacole fără game over. Pe lângă modul principal de joc avem şi un Zen Mode, în care pur şi simplu alunecam pe pante pentru a ne relaxa cu muzica zen din fundal şi a savura mediul care vibrează şi pulsează în faţa noastră.

Sincer titlul mi se pare prea similar cu primul şi cam scump. Marea schimbare e că în loc să vă daţi pe zăpadă, vă daţi pe nisip acum. Avem şi extra personaje şi noi trickuri pe placă, dar… cam atât.

Alto’s Odyssey e jocul hit al săptămânii, deocamdată doar pe iOS
Tagged on:         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.