Command & Conquer Red Alert vine pe mobile, dar nu în felul în care te aştepţi

Command & Conquer Red Alert este considerat unul dintre cele mai bune jocuri de strategie din toate timpurile şi chiar dacă seria nu a mai primit un titlu nou de ceva vreme, pasiunea rămâne vie în rândul gamerilor. Şi acum mai sunt oameni care joacă titlul de acum 20 de ani. Ei bine Tencent are de gând să aducă jocul pe mobil, dar nu aşa cum vă aşteptaţi. Rezultatul se numeşte Red Alert Online.

Tencent a făcut mutări uriaşe în 2018, de la portarea lui PUBG pe mobil, până la cumpărarea unei cote în Ubisoft. Gigantul chinez preia acum licenţa Command & Conquer de la Electronics Arts şi realizează un titlu free to play de strategie în stil Clash of Clans sau chiar Clash Royale. Ştiu că asta este o blasfemie, dar până şi Call of Duty şi Star Wars au avut clone stil Clash of Clans pe mobil până acum.

A mai existat un titlu Red Alert realizat pentru iOS în 2009, dar el nu a mai ajuns pe Android. Judecând după gameplayul apărut online lucrurile sunt mai degrabă statice şi veţi construi baza pe repede înainte, creând apoi şi unităţi pe care să le trimiteţi în lupta fără să stati prea mult pe gânduri pentru administrarea de resurse. Măcar au păstrat fog of war-ul…

Fiecare soldat poate fi upgradat, iar unghiul de vizualizare al bazei este ceva mai apropiat decât în Command and Conquer-ul original. Mi se pare şi că unităţile sunt cam prea mici să înţelegi ce se întâmplă pe ecran şi gameplayul în Portrait nu e chiar o idee strălucită.

via Android Authority

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.