Ideea de vecin cu care te baţi, confrunţi sau căruia îi spargi casa a fost abordată des în jocuri şi filme, uneori cu aspect comic, alteori horror. Varianta a doua este abordată de noul titlu Hello Neighbor, care tocmai a ajuns pe mobil. Peste 400.000 de persoane s-au preînregistrat la joc numai pe iOS.

În acest joc trebuie să intrăm în casa vecinului când nu este atent şi să încercăm să îi supravieţuim într-o atmosferă foarte tensionată şi creepy. Titlul se joacă în first person şi este o aventură stealth/puzzle, care aminteşte de un soi de Granny mai rafinat şi jucat cand inca e lumină afară. Panica e cuvântul de ordine şi vei fi fugărit mai ceva ca în Identity V.

Vecinul are multe secrete dubioase în casă, pe care trebuie să le descoperim. Cel mai tare lucru la acest joc e că în spatele vecinului se află un AI care învaţă automat şi ştie cum să ne contracareze acţiunile şi ce capcane să pună. Jocul a fost în alpha şi beta multă vreme si a devenit popular datorită streamerilor de pe Twitch şi YouTube. E inedit să faci o atmosferă horror aşa bună cu o grafică aşa colorată şi glossy.

Hello Neighbor este împărţit în 3 acte şi primul se descarcă gratis pe iOS şi Android. Jocul debuta în prima fază pe PC, Xbox One şi PS4 la finalul lui 2017 şi a devenit rapid hit. Reţineţi că ideea principală a jocului este să intraţi în casă şi apoi în subsol fără ca nebunul de vecin să îşi dea seama. Totul e foarte imprevizibil şi asta îmi place. Preţul întregului joc e destul de piperat, pe la 15 dolari, dar măcar e pe jumătate faţă de cât aţi plăti pe Steam.

Varianta de Nintendo Switch e şi mai scumpă, la 39.99 dolari. Găsiţi jocul în Play Store şi App Store. Fiţi siguri că îi facem review.

via Engadget

Hello Neighbor ajunge pe mobil, ca un joc creepy în care spargi casa vecinului

One thought on “Hello Neighbor ajunge pe mobil, ca un joc creepy în care spargi casa vecinului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.