Mai ţineţi minte Radiation Island? Joc de supravieţuire şi crafting pe o insulă plină de radiaţii şi zombii, acel titlu fusese creat de o echipă din România şi l-am încercat pe iPad. Era promiţător, dar avea şi ceva buguri, cel puţin la debut. Acum aflăm că aceeaşi echipă a creat încă un joc horror survival, numit Escape from Chernobyl, care aduce o atmosferă de STALKER pe mobil. Se lanseaza pe 9 august pe iOS si Android.

Toată lumea e fascinată de Chernobil şi Pripyat, de la dezastrul din 1986 încoace. O adevărată mitologie s-a creat în jurul acelui loc şi jocul STALKER a fost reprezentativ pentru acea regiune. Groaza şi disperarea de a supravieţui, găsi mâncare şi nu a te iradia îţi dădea coşmaruri. Deseori rămâneai şi fără echipament. Acum dezvoltatorul care a creat Radiation Island şi ulterior şi Radiation City vine cu Escape from Chernobyl.

De această dată e vorba despre un univers open world horror, modelat după zona de la Chernobil. Atypical Games ne propune ceea ce ei numesc “mai mult decât un joc horror survival”. Au recreat cu mare grijă si migală reactoarele şi clădirile din zona Pripyat. Au adăugat şi o poveste SF şi un întuneric persistent, care mă duce cu gândul la Outlast. Din ce văd tot zombii provoaca probleme şi jocul pare mai bine modelat şi şlefuit decât Radiation Island.

Sunt sigur că vom fi disperaţi să scăpăm şi de iradiere, ca facem crafting la greu şi vom avea arme perisabile de reparat mereu. O promisiune curajoasă a dezvoltatorului e că vom putea explora TOATE clădirile. În general jocurile de pe mobil open world nu se aventurează la prea multe locaţii indoor. Din ce văd în trailer spre final jocul o dă în diabolesc şi DOOM chiar.

Abia aştept să vină ziua de 9 august!

via Toucharcade

Escape from Chernobyl aduce o atmosferă de STALKER pe mobil de pe 9 august

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.