Weekendul trecut am avut ocazia să joc Call of Duty Black Ops 4, în versiunea private beta pe PS4. Am avut timp să rumeg titlul binişor şi am revenit cu concluziile. Nu o să dăm vreo judecată finală sau concluzie, pentru că am jucat doar o bucăţică de joc, fără modul Battle Royale Blackout, care vine ca demo prin septembrie.

Apropo jocul final vine pe 12 octombrie şi livrează doar multiplayer şi atât. Call of Duty Black Ops 4 ne-a fost oferit doar ca private beta deocamdată pe PS4 şi în momentul în care citiţi asta se joacă în draci şi pe PC beta-ul. Iată câteva impresii ale mele, dar înainte de toate iată postura din care vi le spun: gamer amator, axat pe seria principală CoD, fără să fi jucat prea mult Black Ops şi apreciind hituri ca Modern Warfare/Advanced Warfare sau bătrânescul Call of Duty 2, pe care îl rupeam în 2 în reţeaua de cartier cu vreo 13 ani in urma.

Iată şi ideile mele:

1. Mişcările sunt ceva mai lente decât în Advanced Warfare, sau Black Ops 3 chiar. Parcă şi mai lente decât WW II aş zice. E drept că am văzut pe cineva aproape că zburând cu o abilitate specială. Totuşi nu avem boost-uri aici sau jetpackuri, ceea ce face gameplayul mai bătrânesc şi axat pe lupta pe teren.

2. Avem clase de personaje acum, specialişti, care pot aminti puţin de Overwatch sau Paladins Strike, cel puţin ca abilităţi. Conceptul de erou care se mulează pe stilul de joc a ajuns şi în Black Ops. Ajax şi scutul său uriaş poate conta foarte mult pe final de rundă. Recon poate vedea inamicii prin ziduri, deci iarăşi un avantaj să îl ai în echipă la un Deathmatch.

3. Nu ştiu dacă am PS4 stricat sau ceva, dar nu am fost foarte impresionat de grafică. În mintea mea Black Ops era genul de joc serios, simulator, folosit de forţele militare pentru antremente. Aici totul e glossy, cartoonish chiar, mai ales pe acea plajă şi nu am resimţit realismul. Nici la arme, nici la fizică apropo.

4. Viaţa nu se mai regenerează. Într-o lume nerfuita, aş zice că asta e bine, deşi se compensează prin faptul că îţi poţi da o mică injecţie de tip Medikit pentru a îţi reveni. Dispare întreaga mecanică de a fugi după cover pentru a îţi reveni. În mare creşte kill count-ul şi gamerii cu skill evaziv primesc un mic boost să zicem. Ah da si avem bare pentru viata.

5. Time to kill-ul e bizar. Mie mi s-a părut foarte mic pentru mine, dar am văzut şi gameri supravieţuind la atacuri care ar dobora un tanc. Am înţeles că va conta foarte mult ce echipament ai pe tine, în funcţie de Specialist-ul ales. Sper să regleze treaba asta, pentru că nimeni nu vrea diferenţe aşa mari între clase. Armura conteaza mult.

6. Îmi place modul Mosh Pit, singurul care mi-a dat o şansă să facă şi eu nişte kill-uri şi combinând modurile de joc preferate în FPS-uri.

7. Control o să aibă fanii săi, cei care vin de la Destiny şi Overwatch. Cum eu nu prea mă joc în echipa şi nu folosesc microfonul nu prea sunt în publicul ţintă aici.

8. Nomad e cool, cu căţelul sau K9 cyborg care face ravagii, trebuie să recunoastem asta. Mai ales pentru că acel caine face damage urias.

9. Abilităţile au o perioadă de cooldown, care nu se resetează când eşti ucis ca în Overwatch, ceea ce e OK din partea mea.

10. Timpii de încărcare sunt parcă mai buni decât la WW II şi Infinite Warfare.

11. Spawningul e bizar deseori, fie fix în faţa inamicului, fie în spatele taberei inamice, gata să îi omorî pe toţi.

12. Sper că Treyarch să scoată conceptul de armura care face jocul cam nedrept pentru cei care o deblocheaza versus cei care nu o au. Practic ai încă 50% viaţa faţă de toţi noobii fără armură.

Acesta e un altfel de Call of Duty, unul de consum, unul de eSports, nu unul de tactica sau unul de clătit bolta patalina a celor care se antrenează cu SWAT şi Spetsnaz. Trebuie să învăţăm ceva complet nou faţă de precedentele CoD-uri şi marea mea senzaţie e că jocul a fost “Overwatchuit” ca sa zic asa. Nu înţeleg de ce nu au mers pe o grafică mai realistă, în rest le înţeleg deciziile. Mai am mult de explorat la upgrade-uri şi de învăţat legat de zona Create a Class şi upgrade-uri pentru arme, precum cele legate de precizie, scope-uri şi altele de gen.

Eu vreau să văd Blackout înainte să arunc cu ouă sau cu trandafiri.

Call of Duty: Black Ops 4 Private Beta preview: un CoD mai Overwatchuit

One thought on “Call of Duty: Black Ops 4 Private Beta preview: un CoD mai Overwatchuit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.