Sony a anunţat astăzi lansarea unei noi variante de consolă PlayStation, una pentru nostalgici. E vorba despre PlayStation Classic, o consolă în miniatură care va sosi de pe 3 decembrie 2018. Vine în Europa, Japonia şi America de Nord, la preţul recomandat de producător de 99.99 euro.

Aceasta este o consolă în miniatură care replică designul primului PlayStation din anii 90 şi include 20 de jocuri originale la pachet. Prima consolă PlayStation apărea în Japonia pe 3 decembrie 1994 şi inaugura tehnologii precum randarea 3DCG, dar se remarca şi prin adoptarea CD-ROM-ului. Ambele tehnologii aveau să schimbe fundamental gamingul.

Noua consolă este cu 45% mai mică decât originalul şi cu 80% mai mică la capitolul volum faţă de primul PSX. Păstrează totuşi acelaşi layout pentru butoane, controllere şi exterior. PlayStation Classic vine cu 20 de jocuri printre care şi Final Fantasy VII, întâmplător şi jocul meu preferat all time, Ridge Racer Type 4, Tekken 3 şi Wild Arms.

Preţul mi se pare excelent, mai ales că include şi cele 20 de jocuri clasice, care ar fi costat sute bune de lei separat. Pe mobil spre exemplu Final Fantasy VII e cel puţin 70-90 de lei. PlayStation Classic va sosi la pachet cu un cablu HDMI şi se poate conecta la un monitor sau televizor extern. Are şi un cablu USB pe care îl conectaţi la un adaptor USB AC pentru alimentare.

În cutie se mai află şi două controllere, iar consola cântăreşte doar 170 de grame, cam cât un smartphone modern. Dacă mă întrebaţi ce alte jocuri aş vrea să văd printre cele 20, iată câteva exemple: Silent Hill, Metal Gear Solid, Gran Turismo, Crash Bandicoot şi Vagrant Story.

PlayStation Classic este o consolă în miniatură care vine cu 20 de jocuri clasice de pe 3 decembrie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.