Jocul românesc Gibbous: A Cthulhu Adventure vine pe 7 august 2019

Ne bucură să auzim că se scot jocuri originale şi la noi în ţară. Gibbous: A Cthulhu Adventure se află în pregătire de ceva vreme, fiind finanţat via Kickstarter din 2016 şi în sfârşit primeşte o dată de lansare: 7 august 2019.

Creaţie a studioului românesc Stuck in Attic, acest joc încearcă să ne amintească de clasice precum Monkey Island sau Grim Fandango. Este produs de 3 oameni şi îl aduce în ecuaţie şi pe eternul Cthulhu, dar are şi ceva elemente amuzante. Există o pisică vorbitoare şi o grafică desenată de mână. E o poveste de aventură cosmică cu elemente horor şi care are ca personaje un detectiv, o pisică vorbitoare şi un bibliotecar.

E un vibe puternic aici de joculeţe cu Indiana Jones şi Atlantis pe care le copiam pe dischete, dar cu grafică mai şlefuită. Protagonistul este Buzz Kerwan, un bibliotecar care dă peste celebrul Necronomicon, cartea morţilor. Îl foloseşte asupra pisicii Kitteh, care primeşte puterea de a vorbi. De aici încolo e totul haos, comedie şi ceva groază.

Inspiraţia vizuală provine de la jocurile vechi Sierra şi LucasArts. Deocamdată ştim că titlul vine doar pe PC. Include 70 de personaje, fiecare cu voce proprie şi o tranziţie lină între cutscene şi gameplay. Jocul e pe Steam.

via Zona IT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.