PlayStation 5 are preţ deja: 1050 dolari la precomandă în Suedia

După câteva săptămâni de pauză, au reapărut zvonurile despre consola PlayStation 5. Consola aşteptată spre finalul lui 2020 primeşte acum şi un preţ, fiind listată la precomandă în Suedia. Costă 1050 de dolari, adică 4486 lei.

Sincer mă aşteptam la un preţ în jur de 3000 de lei, dar având în vedere faptul că primiţi AMD Navy şi ray tracing sărim la alt prag. Scăparea din Suedia provine de la magazinul MediaMarkt, care a inclus deja consola în oferta sa. E doar un placeholder evident şi nu include nici măcar o randare. Dacă preţul se concretizează, atunci clar intrăm în epoca gaming-ului de consolă în 4K la 60 FPS.

La o sumă de acest gen poţi avea un PC cu RTX 2060, 16 GB RAM, HDD de 2 TB şi SSD, plus procesor Ryzen 5. Ba chiar am văzut PC-uri de gen şi la 3800 de lei. Se pare că s-au dus vremurile când dădeam maxim 2000 de lei pe console. Analistul Hideki Yasuda a prezis recent că PS5 va debuta în noiembrie 2020, cu un preţ de pornire de 499 dolari, ceva mai realist şi rezonabil.

Rămâne de văzut şi cum va poziţiona Microsoft consola Xbox Project Scarlett, pentru că bătălia Xbox One – PS4 a cam fost pierdută de firma din Redmond. PS4 a vândut mai mult decât dublu faţă de Xbox One. A avut şi avantajul preţului de 399 dolari. Pe de altă parte preţul de 599 dolari al lui PS3 la debut a speriat gamerii şi a făcut Xbox 360 un succes.

PlayStation 5 ar trebui să vină cu GPU Radeon cu ray tracing, CPU AMD Ryzen de 7 nm, stocare SSD, o unitate de procesare audio 3D şi în jur de 12 GB RAM.

via T3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.