Sony oferă încă două jocuri gratuite pe PlayStation: Journey şi Uncharted Collection (Play at Home)

Sony plusează în această lună cu încă două jocuri gratuite pe lângă cele de la abonamentul PS Plus. În cadrul iniţiativei “Play at Home”, Sony oferă gratuit jocurile Journey şi Uncharted Collection între 15 aprilie şi 5 mai. Avem detalii mai jos.

Sony ne reaminteşte că facem ceea ce trebuie stând acasă pe durata pandemiei de Covid-19. Pentru a nu ne plictisi în această de izolare, Sony ne propune două jocuri gratuite, unul chiar o colecţie a apreciatelor titluri Uncharted. Dacă n-aţi luat contact cu aventurile lui Nathan Drake, ar trebui să o faceţi pentru că jocul e genial. E un fel de Tomb Raider mai puţin campy, combinat cu Indiana Jones cu o temă ceva mai…piraterească şi personaje ceva mai carismatice.

Odată ce descărcaţi aceste jocuri, le veţi putea păstra pe vecie în librăria digitală. Nathan Drake Collection include jocurile Uncharted: Drake’s Fortune, Uncharted 2: Among Thieves şi Uncharted 3: Drake’s Deception. Toate sunt remasterizate pentru PS4.

Veţi mai primi şi genialul Journey, o creaţie Thatgamecompany, oamenii care m-au făcut să plâng recent prin jocul Sky: Children of Light. Journey este un titlu indie, un joc de aventură care a sosit pe PS3 în martie 2012 şi a fost portat pe PS4 în iulie 2015. A ajuns şi pe Windows în iunie 2019, dar şi pe iOS în august 2019. Veţi controla un personaj misterios cu o robă, care călătoreşte într-un deşert ce pare infinit. Scopul este să ajungi la muntele pe care îl vezi în zare.

Te poţi întâlni cu alţi gameri care merg spre aceasi destinaţie şi să vă ajutaţi între voi. Nu poţi comunica prin text sau voce şi nu vă puteţi vedea numele decât la finalul jocului. Singura modalitate de comunicare este un soi de clopoţel muzzical care face hainele şi ţesăturile găsite pe drum să prindă viaţă coloristic. Fiecare acţiune pe care o faci modifică coloana sonoră. Experienţa este pe atât auditivă, pe cât e vizuală. Jocul a luat chiar o nominalizare la Visual Media la Grammy în 2013.

Titlul a câştigat o grămadă de premii şi a fost cel mai rapid randut din PlayStation Store în Europa şi SUA. A primit o grămadă de trofee “Game of the year” şi note de 10. Conexiunea emoţională cu un străin al cărui nume îl aflai la final a fost apreciată de toţi. Asemenea lui Sky, experienţa e una aproape religioasă. E un soi de pelerinaj pentru a îţi calma sufletul.

via Sony

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.