Epic Games Store se pregăteşte să vină şi pe mobil, pe iOS şi Android

Epic Games Store s-ar pregăti să ajungă şi pe iOS şi Android şi nu pot decât să mă întreb dacă va fi doar aplicaţia în care îţi vezi jocurile pe care le ai în cont sau cumperi jocuri de PC sau dacă vor oferi şi titluri de mobil. Nu de alta dar Fortnite pentru mobil a fost ţinut ceva vreme departe de Play Store şi a trebuit să fie luat separat, de la Epic Games.

Totuşi recent Epic Games a cedat şi şi-a inclus celebrul Fortnite in Play Store. Pentru a nu mai fi confruntată cu situaţii de gen pe viitor şi a nu mai plăti 30% taxa spre Google, acum se discută despre un magazin propriu de jocuri pentru mobil. Intenţia este de a oferi un store care să aducă dezvoltatorilor venituri mai mari decât le oferă Google. Ştiu că şi Huawei îşi momea la fel partenerii în AppGallery. Epic are doar câteva jocuri proprii de mobil deocamdată, dar Unreal Engine-ul sau a generat titluri fantastice în ultima vreme.

Am văzut spre exemplu un Bright Memory care arată excelent. Se dă totuşi o bătălie aprigă între Unreal Engine şi Unity 3D pe mobile. Tot ce trebuie să facă Epic Games e să atragă câţiva mai dezvoltatori, de la Gameloft la Netease sau Tencent chiar. În acest ritm ar trebui să vedem şi jocuri AAA de mobil oferite gratuit odată la câteva zile, cum face Epic Games pe PC în ultima vreme. Apropo de Tencent, firma chineză este partener cu Epic Games, aşa că am putea vedea nişte exclusivităţi în store.

via slashgear

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.