Among Us a fost hackuit cu mesaje pro Trump

Ultimul lucru la care mă aşteptam în acest weekend e să aud că jocul Among Us a fost spart/hackuit de suporteri ai lui Donald Trump. În ultimele 48 de ore tot mai multe sesiuni de joc sunt disturse de o avalanşă de mesaje “TRUMP2020”, care apar în chat. Chat box-urile au fost inundate cu acest mesaj, aşa că nu se putea discuta despre cine ar fi impostorul.

Au fost şi multiple crash-uri de sesiuni de joc. Jucătorii au primit şi mesaje cu un link spre canalul unui streamer, cu aceleaşi mesaje pro Trump. Dezvoltatorul InnerSloth a anunţat că lucrează la un fix. A oferit deja un “emergency server update”, care rezolva o problemă ce făcea că jucătorii să primească kick din jocuri în desfăşurare. Vedeţi mai jos cum arată o sesiune hackuita. Ecranul se face negru, în loc ca jucătorii să ajungă într-una dintre cele 3 hărţi.

Dacă verificaţi mesajele, veţi vedea acelaşi repetat iar şi iar şi iar. Among Us este disponibil în acest moment pe PC şi pe terminalele mobile. A devenit brusc viral cu câteva săptămâni în urmă, deşi fusese lansat acum 2 ani. Brusc toţi YouTuberii şi streamerii îl jucau şi popularitatea sa a explodat. Titlul este un fel de “Killer predă-te”, în care 10 jucători într-un peisaj de nava SF trebuie să prindă un impostor. Acesta se poate strecura în vents, poate ucide alţi gameri, iar cei inocenţi trebuie să discute pe chat cine e impostorul, dar şi să rezolve diferite taskuri.

Revenind la hack, Kotaku a luat legătura cu hackerul, care a declarat că vrea doar să spameze lumea cu boţi şi nu hackuieste pe nimeni. Eris Loris, hackerul a declarat că vrea doar să se amuze şi să îl promoveze pe Trump. 1.5 milioane de meciuri au fost afectate până acum.

via Slashgear

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.