Sony va integra Discord pe consolele PlayStation

Sony e gata să integreze una dintre cele mai populare platforme de chat pe consolele sale PlayStation. Începând din 2022 Discord va sosi pe consolele companiei japoneze, care tocmai a anunţat un parteneriat cu această companie. Vestea vine după ce negocierile Microsoft pentru a prelua Discord au eşuat.

Discord va fi integrat în serviciile PlayStation Network de la începutul lui 2021. Sistemul actual de chat de pe PlayStation este lent, anevosios şi învechit, deci ar fi binevenită integrarea lui Discord. Veţi putea interacţiona prin voce sau text şi e încă neclar dacă va fi integrată complet platforma sau doar o variantă personalizată pentru mediul PS. În plus, Sony a anunţat şi o investiţie în Discord, serviciu de chat cu peste 140 de milioane de utilizatori. Microsoft oferise 10 sau 12 miliarde de dolari pentru achiziţie, dar nu a fost acceptată oferta.

Sony a investit 100 de milioane de dolari în acest serviciu de mesagerie. Discord a mai avut parteneriate de acest gen până acum, doar că parteneriatul cu Microsoft nu a adus o integrare prea profundă. În cazul funcţiei ce vine pe PS4 şi PS5 în 2021 va fi mai mult decât o listă de prieteni şi un status care îţi arată ce joci, ci un întreg mecanism de chat, care ia locul celui clasic Sony, cel puţin asta aştept eu. Întâmplarea face că insiderii să prezică şi un mega update de firmware PS5 pentru perioada de început de 2022 când vine şi Discord.

via Engadget

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.