Consola PlayStation 5 va primi o schimbare de procesor în 2022; Iată de ce

Gurile rele, sau mai bine zis analiştii bine ancoraţi în domeniu afirmă că actuala criză a cipurilor va continua tot anul 2021. Implicit rămân foarte greu de găsit şi consolele PS5, dar şi plăcile grafice RTX 3000. Acum aflăm o idee nouă, care ar putea aduce mai multe PS5-uri la îndemâna doritorilor cu buza umflată.

Cei de la Digitimes citează surse din cadrul furnizorilor de componente, care afirmă că ni se pregăteşte un nou chip AMD, care va sosi la pachet cu un redesign hardware al consolei. Producătorul de cipuri TSMC pregăteşte acest chipset, care va sosi pe noua varianta de PS5 în trimestrul 2 sau 3 din 2022. Acel CPU va aduce “mult mai multă putere”, ceea ce mă duce cu gândul la un PS5 Pro. Decizia ar putea frustra unii fani, mai ales dacă se produce un salt însemnat de performanţă.

CFO-ul Sony, Hiroki Totoki a făcut o aluzie că această criză de stocuri ar putea fi depăşită datorită unui nou design electronic sau a descoperirii unor noi resurse în rândul furnizorilor. Sursele Digitimes indică faptul că această nouă versiune de PS5 ar avea un nou CPU “un chipset semi customizat de la AMD bazat pe proces de 6 nm”. În acest moment avem pe piaţa un PS5 cu CPU custom octa core AMD Zen de 7 nm. Pe lângă saltul de performanţă, chipsetul de 6 nm ar aduce şi consum redus.

Se discuta şi despre un design mai compact şi o consolă care e mai uşor de pus pe o comodă şi lângă un TV. Nu ar strica şi un SSD mai mare…

Dacă eraţi curioşi, Sony a vândut peste 7.8 milioane de exemplare de PS5 în anul fiscal 2020.

via tomsguide

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.