NVIDIA anunţă laptopuri cu plăci grafice GeForce RTX 30 la preţuri mai atractive

NVIDIA a anunţat cel mai nou val de laptopuri cu plăci GeForce RTX, cu ray tracing şi DLSS, pornind de la doar 799 de dolari. Ray Tracing şi DLSS ajung astfel spre mase, spre milioane de potenţiali clienţi şi creatori de continut. Există acum de 5 ori mai multe laptopuri de gaming cu RTX seria 30, cu talie sub 18 mm faţă de generaţia precedentă de sisteme.

Toate laptopurile de gaming cu procesoare Intel Gen 11 Seria H Mobile vor veni cu plăci RTX din Seria 30. Ni se promite performanţa de până la 2 ori mai mare decât la precedentele sisteme, livrând gameplay la 60 FPS, 1080p în titluri ca Minecraft RTX şi Call of Duty: Black Ops Cold War. NVIDIA a prezentat şi plăcile grafice RTX 3050 şi RTX 3050 Ti pentru următoarea generaţie de laptopuri pentru gaming în format compact şi productivitate. Ambele placi cu real time ray tracing şi NVIDIA Deep Learning Super Sampling (DLSS).

Tehnologia foloseşte nucleele speciale AI pentru a rula jocuri solicitante, cu un upscaling mai eficient şi păstrând frame rate-uri mai ridicate.

RTX 3050 are 2048 de nuclee CUDA la 1500 MHz, iar versiunea Ti are 2560 nuclee CUDA la 1485 MHz. Ambele au 4 GB memorie video GDDR6 cu tehnologie 128 bit şi consuma între 35 şi 80W.

Primele laptopuri cu acest placi vor sosi în această vară, de la producători că Dell, HP, Lenovo, Gigabyte, MSI şi Razer.

One Reply to “NVIDIA anunţă laptopuri cu plăci grafice GeForce RTX 30 la preţuri mai atractive”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.